Easy Web Search
Image default
Auto's en Motoren

Je rijbewijs halen als 50plusser

Je bent jong, ongedwongen en zeker nog niet bezig met autorijden. Je woont in de stad waar je alles voor handen hebt en een auto is daar helemaal nog niet nodig. Dit zijn allemaal redenen waarom jij nog niet eerder achter het stuur hebt gezeten.

In Nederland is het mogelijk om een rijbewijs aan te vragen vanaf 18 jaar. Er zijn echter genoeg volwassenen die nog niet zelf achter het stuur hebben gezeten. Alleen je bent nooit oud genoeg om te leren. En misschien is nu wel het moment!

Het kan wellicht zelfs een groot voordeel zijn dat je nu pas start met lessen. In die puber jaren was je namelijk nog roekeloos. Nu ben je een stuk voorzichtiger en zoals eerder benoemd meer gefocust om je papiertje te halen.

Een passende rij school

Om relaxt in de auto te zitten is het belangrijk een autorijschool te kiezen die bij je past. Zorg ervoor dat ze rekening houden met jouw tempo en wensen. Het is namelijk erg belangrijk dat je over de juiste kennis en rust beschikt wanneer je ervaring opdoet of richting het examen gaat. Of dit nou voor je theorie of praktijk examen is, dat maakt niets uit.

Het aantal rijlessen

De een leert snel en de ander langzamer. Daarom is het moeilijk vooraf een inschatting te maken hoeveel lessen je nodig zult hebben om een eerste keer te slagen. Bedenk dat rijopleidingen voor volwassenen doorgaans meer tijd in beslag nemen dan voor jongere leerlingen.

Om je een gemiddeld niveau te geven is 40 een normaal aantal voor het behalen van je praktijktest. BOVAG geeft aan dat dit een gemiddelde is voor 18 jarige, voor ouderen moet je één extra rijles volgen. Op deze manier kunt u zelf de rijopleiding berekenen die nodig is om te slagen voor de praktijktoets.

Locatie van de rijcursussen

Daarnaast is het verstandig om niet de eerste rijles te nemen in een drukke stad. Dit verhoogt onmiddellijk de rijproblemen. Woont u bijvoorbeeld in Breda, dan is het verstandig om rijlessen te volgen bij Rijschool Oosterhout. Ze rijden naar veel plekken in Noord-Brabant, zodat ze u ook naar andere plekken kunnen brengen.

 

https://www.rijschoolviabreda.nl/rijschool-oosterhout