Easy Web Search
Image default
Alarmsysteem

Lockpick gereedschap om slot mee te kraken

Iedereen gebruikt sloten om hun spullen mee te beschermen. Maar hoe betrouwbaar zijn deze sloten nou eigenlijk? Volgens beoefenaars van de lockpick sport is het namelijk zo dat veel sloten kwetsbaarheden bevatten waarmee ze gemakkelijk te openen zijn. Dit lijk natuurlijk totaal niet de bedoeling. Het is namelijk de bedoeling dat sloten ons en onze spullen zo goed mogelijk beschermen.

 

Lockpick Sport

Beoefenaars van de lockpick sport spreken daarom over een illusie van veiligheid. Veel mensen zijn namelijk in de veronderschatting dat sloten veiliger zijn dat dat ze daadwerkelijk zijn. Veel mensen die voor het eerst hun sloten open maken met lockpicking schrikken daarom dan ook van de kwetsbaarheid van sloten en dat ze zoveel zwaktes bevatten. Het oud pin slot model benadrukt de relatie tussen het uitgeoefende koppel en de kracht die nodig is om een enkele pin in te stellen. Het is belangrijk om deze relatie te begrijpen. Om het “gevoel” bij het openen van het slot te begrijpen, moet u weten hoe de verbinding van een pin wordt beïnvloed door het toegepaste koppel. Deze hechtingswrijving moet met de lockpick worden overwonnen.

 

Ontwikkeling van sloten

Gelukkig is de ontwikkeling van sloten een constant process die zichzelf steeds blijft ontwikkelen. Zo komen er steeds betere sloten die weer betrouwbaarder zijn. Zo is er de laatste tijd ook veel ontwikkeling op het gebied van digitale beveiligingssystemenen biometrische sloten. Dit is een goede ontwikkeling want dit betekent dat sloten steeds veiliger worden. De druk van het openingsgereedschap moet nu iets groter zijn dan de som van alle vermelde krachten om de stiftkolom te bewegen. De veerkracht neemt nauwelijks toe naarmate de pennen dieper in het slothuis worden gedrukt. We gaan ervan uit dat de veerkracht constant is. De wrijving tussen de kernpen en de kern is constant en bijna nul in een schoon slot.

 

 

De slotkern

 

De bindingswrijving is het essentiële onderdeel, het is evenredig met het koppel. Hoe meer koppel u op de slotkern uitoefent, hoe hoger de wrijving van de verbinding. Wanneer de bovenrand van de behuizingspen de schuiflijn bereikt, verandert de situatie plotseling. Bekijk als voorbeeld deze video. De wrijving van de verbinding wordt nul en de kern van het slot draait een beetje tot andere pinnenklem. De enige weerstand tegen een beweging van de pennenkolom is nu de veerkracht. Wanneer de onderrand van de kernpen nu de opening tussen de slotkern en het slothuis (slechts tienden van een millimeter) is gepasseerd, ontstaat een nieuwe kracht, de contactkracht. De contactkracht varieert sterk afhankelijk van de tolerantie, de vorm van de pen, de mate van slijtage en het koppel. De maximale druk die nodig is om de kernpen in de slotbehuizing te duwen, wordt bereikt door de druk die nodig is om de kernpen in de slotbehuizing te duwen. 

 

 

De kernpin

Als de kernpen nu in het slothuis doordringt en daar een hechting heeft, voelt het alsof alleen de behuizingspen vastzit. De druk die nodig is om de pennen voor of na de afschuiflijn te verplaatsen is dezelfde. Hoe hoger het koppel, hoe hoger de vereiste druk. Bij de schuifleiding neemt de druk dramatisch toe omdat de kernpen de slotbehuizing raakt. Deze analyse is grafisch samengevat in Figuur 5.5.