Easy Web Search
Image default
Alarmsysteem

Agent 007 als een groot rolmodel

De Pedro is een slotenmaker van beroep en woont in Wettingen AG, is al tien jaar werkzaam bij de vereniging. Hij opent al van jongs af aan sloten met behulp van lockpicking. James Bond is hier verantwoordelijk voor. “Het fascineerde me al vroeg hoe 007 sloten zonder sleutel kon openen.

Dus begon ik een hangslot te kiezen met een naald en een paperclip. En het werkte.” Sindsdien zit De Pedro ’s avonds voor de TV en opent hij zoveel mogelijk en zo verschillend mogelijke sloten. Want ook bij lock picking is het motto “Oefening maakt perfect”. Hij houdt niet altijd zijn lef. “Als ik twee uur achter een slot zit en het nog steeds niet open gaat, kan het me behoorlijk lelijk maken.”

 

Lockpick Gereedschap

Tegenwoordig gebruikt hij speciale gereedschappen met creatieve namen als “Sandman“, “City rake“, “Diamond” of “Octo rake“. Het mechanisme voor het openen van een slot is bijna altijd hetzelfde: een sleutel heeft inkepingen om verschillende lange pennen, die voorheen het slot blokkeerden, op de juiste hoogte te brengen. Dan kan de sleutel worden gedraaid. Lockpickers doen niets anders dan deze pinnen te manipuleren zonder de bijbehorende sleutel. Klinkt eenvoudig, maar is niet met behulp van het speciale gereedschap. “Je moet precies weten wat je doet. En we onthullen onze geheimen aan niemand”, zegt De Pedro.

 

https://www.easywebsearch.nl/lockpick-gereedschap-om-slot-mee-te-kraken/