Easy Web Search
Image default
Financieel

Kan een trading bot jouw winsten verhogen?

Als handelaar op de cryptomarkt heb je vast al eens gehoord van de zogenaamde trading bot. Dit zijn geen robots, zoals de naam doet vermoeden, maar algoritmische programma’s die het werk van je over kunnen nemen. In die zin is de naam robot niet slecht gekozen, omdat deze het tijdelijk voor je waarneemt zolang jij er niet bent. Dit doet het door instructies op te volgen die jij hebt ingegeven en de markt te monitoren op momenten waar actie nodig is. Veel handelaren maken gebruik van dit soort software, maar er zijn ook anderen die hier nog steeds weinig van moeten hebben. Lees hier verder over de voor- en nadelen van trading bots en de mogelijkheid om jouw winsten te verhogen.

 

De voordelen van trading bots

Het grote voordeel van het inschakelen van een trading bot is dat je veel meer aanwezig kunt zijn op de markt. Dat betekent dus dat je meer zal handelen en dat je daardoor meer winst zou kunnen maken. Het is dan wel belangrijk dat je de instellingen goed hebt gezet, want de trading bot doet exact wat jij zegt. Beslissingen die de trading bot maakt worden dan ook gedreven door jou en niet door emoties of vermoeidheid. Hierdoor is de trading bot bijzonder constant en consequent.

 

De nadelen van trading bots

Nadelen zijn er natuurlijk ook. Als jij de instellingen verkeerd instelt, dan kan de trading bot je juist grote verliezen opleveren. Daarnaast kan de trading bot zelf geen beslissingen maken en de instellingen veranderen als de situatie op de markt omslaat. Het is dan ook niet verstandig om de crypto bot te lang aan te laten staan.

 

Kun je winst maken met een trading bot?

Het antwoord op deze vraag is een volmondig ‘ja’. Er is natuurlijk ook een maar aan verbonden en dat is dat de trading bot exact doet wat jij hebt doorgegeven. Een trading bot is dus geen wondermiddel die je winst zal gaan verdriedubbelen, maar een extensie van jou. Je kunt het vergelijken met een automatische piloot. Stel je trading bot goed in, besteed veel tijd aan het onder de knie krijgen van de software en gebruik eventueel gratis proefperiodes, zoals je die krijgt bij Crypto Bot. Speel het slim en heb geen hoge verwachtingen en de trading bot kan je ongetwijfeld helpen winsten binnen te halen.