Easy Web Search
Image default
Gezondheid

Kan een relatietherapie weekend jullie helpen?

Een relatie kent altijd betere en slechtere momenten. Het is geen rechte lijn of stijgende lijn. Zeker niet wanneer je al langer bij elkaar bent. Een relatietherapie weekend kan jullie relatie misschien wel helpen. Tijdens een relatietherapie weekend ga je samen een weekend weg en tijdens dat weekend volg je sessies bij een professionele relatietherapeut. Je bent dus vrij intensief met elkaar en met de relatietherapie bezig tijdens een relatietherapie weekend. Dat maakt het vaak ook succesvol. Ongeacht je relatie of relatieproblemen. 

 

Dichter bij elkaar komen

Tijdens een relatietherapie weekend ben je intensief bezig waardoor je vaak dichter tot elkaar komt. Relatietherapie volgen tussen je dagelijkse bezigheden door is anders. Na je therapie pak je je werk bijvoorbeeld weer op. Tijdens een relatietherapie weekend ben je na de therapie ook op elkaar aangewezen. Dat kan heel versterkend werken. Je kunt samen dieper gaan en ook na de sessie met de therapeut verder praten. Je bent tenslotte samen op vakantie en niet aan het werk. 

 

Ook als er niets mis is in je relatie

Een relatietherapie weekend is niet alleen bedoeld voor wanneer er problemen in je relatie zijn. Ook juist als het prima gaat of zelfs goed gaat kun je hiervoor kiezen. Je kunt dan je relatie nog sterker maken. Het gaat er bij relatietherapie om dat je met een neutrale en onpartijdige derde aan de slag gaat met je relatie. Meestal gaat het dan om effectief communiceren, iets dat soms moeilijk kan zijn als je gewend bent aan elkaar. Dan is zo’n relatietherapie weekend een mooie kans.

 

Na het weekend

Na het weekend kunnen jullie sterker in de relatie staan. Het is de kunst om dat ook vol te houden. Mocht je merken dat jullie relatie weer afzwakt of jullie terugvallen in oude patronen, dan kun je ook thuis natuurlijk nog relatietherapie volgen.