Easy Web Search
Image default
Gezondheid

Fysiotherapie bij een Frozen Shoulder die Pijn en Slaapproblemen Veroorzaakt

Een frozen shoulder, ofwel adhesieve capsulitis, is een pijnlijke en beperkende aandoening die de schouder treft. Deze aandoening wordt gekenmerkt door stijfheid en pijn in het schoudergewricht, wat kan leiden tot aanzienlijke beperkingen in de beweging. Een frozen shoulder kan vooral ’s nachts problematisch zijn, wat resulteert in slaapproblemen door de pijn. Evolution Fysiotherapie biedt effectieve behandelingen om deze klachten te verlichten.

Wat is een Frozen Shoulder?

Een frozen shoulder ontstaat meestal geleidelijk en gaat door drie fasen: de bevriezingsfase, de bevroren fase, en de ontdooifase. Tijdens de bevriezingsfase neemt de pijn toe en wordt de beweging beperkt. In de bevroren fase is de pijn vaak minder intens, maar de stijfheid blijft bestaan. De ontdooifase markeert het begin van verbetering, waarbij de beweging geleidelijk terugkeert.

Symptomen en Impact op de Slaap

De pijn van een frozen shoulder is vaak diep en constant, wat vooral ’s nachts hinderlijk kan zijn. Het ongemak verergert vaak bij het liggen op de aangedane schouder, wat de slaapkwaliteit negatief beïnvloedt. Dit kan leiden tot slaaptekort en vermoeidheid overdag, wat weer een negatieve invloed kan hebben op het algehele welzijn en herstel.

Fysiotherapeutische Behandelingen bij Evolution Fysiotherapie

Bij Evolution Fysiotherapie wordt een persoonlijke aanpak gehanteerd om frozen shoulder te behandelen. De behandeling bestaat vaak uit een combinatie van mobilisatietechnieken, rek- en versterkingsoefeningen en pijnbestrijding.

Mobilisatietechnieken: Deze technieken helpen de bewegingsvrijheid van de schouder te vergroten. Door gerichte mobilisaties kan de fysiotherapeut helpen de gewrichtscapsule op te rekken en stijfheid te verminderen.

Oefentherapie: Rek- en versterkingsoefeningen zijn essentieel om de spierkracht rondom het schoudergewricht te herstellen. Door de spieren sterker te maken, wordt de schouder stabieler en neemt de pijn af.

Pijnbestrijding: Fysiotherapeuten kunnen verschillende methoden toepassen om pijn te verlichten, zoals warmte- en koudetherapie, elektrotherapie en massage. Deze technieken helpen de pijn te beheersen, vooral ’s nachts, zodat de slaapkwaliteit verbetert.

Langdurig Herstel en Preventie

Het herstel van een frozen shoulder kan enkele maanden tot jaren duren, afhankelijk van de ernst van de aandoening en de behandelingsrespons. Naast de behandelingen in de praktijk, krijgen patiënten vaak thuisoefeningen mee om het herstel te versnellen en toekomstige problemen te voorkomen. Regelmatige follow-up sessies helpen om de voortgang te monitoren en aanpassingen in het behandelplan te maken indien nodig.

Neem Contact Op

Voor meer informatie of om een afspraak te maken, kunt u terecht bij Evolution Fysiotherapie. Onze ervaren therapeuten staan klaar om u te helpen uw klachten te verlichten en uw bewegingsvrijheid te herstellen. Bezoek onze website of neem contact met ons op voor deskundig advies en effectieve behandelingen.

 

https://evolutionfysiotherapie.nl/fysiotherapie-bij-een-frozen-shoulder-die-pijnlijk-is-gedurende-nacht-en-slaapproblemen-veroorzaakt/