Easy Web Search
Image default
Gezondheid

Behandeling van Schouderbewegingsbeperkingen bij Fysio Eray

Beperkingen in schouderbeweging kunnen het dagelijkse leven aanzienlijk beïnvloeden. Van het optillen van uw arm tot het draaien van uw schouder, deze klachten vragen om een specifieke aanpak. Bij Fysio Eray hebben we de expertise om u te helpen bij het herstellen van uw schoudermobiliteit.

Wat Veroorzaakt Schouderbewegingsbeperkingen?

Schouderbewegingsbeperkingen kunnen door verschillende factoren ontstaan. Enkele veelvoorkomende oorzaken zijn:

Frozen Shoulder (adhesieve capsulitis): Dit is een aandoening waarbij het kapsel rond het schoudergewricht ontstoken raakt en stijf wordt, wat resulteert in pijn en beperkte beweging.

Rotator Cuff Problemen: Schade aan de rotator cuff, een groep spieren en pezen die de schouder stabiliseren, kan leiden tot pijn en verminderde mobiliteit.

Arthrose: Slijtage aan het schoudergewricht kan pijn en stijfheid veroorzaken, waardoor beweging moeilijk wordt.

Bursitis: Ontsteking van de slijmbeurs in de schouder kan zwelling en pijn veroorzaken, wat de bewegingsvrijheid belemmert.

Evaluatie en Diagnose

Bij Fysio Eray beginnen we met een gedetailleerde evaluatie om de exacte oorzaak van uw schouderklachten vast te stellen. Onze therapeuten voeren een grondig lichamelijk onderzoek uit en gebruiken diagnostische hulpmiddelen zoals echografie of MRI indien nodig.

Grondige Evaluatie: Een juiste diagnose is essentieel om een effectieve behandeling te bepalen. Wij luisteren naar uw klachten en analyseren uw bewegingspatroon om een volledig beeld te krijgen.

Behandelingsmethoden

Op basis van de diagnose ontwikkelen we een persoonlijk behandelplan. Onze behandelingen kunnen de volgende elementen bevatten:

Manuele Therapie: Door mobilisatie- en manipulatietechnieken verbeteren we de bewegingsvrijheid van uw schouder.

Oefentherapie: Specifieke oefeningen zijn cruciaal om de kracht en flexibiliteit van de schouder te verbeteren. Onze therapeuten begeleiden u bij gerichte oefeningen die afgestemd zijn op uw klachten.

Pijnmanagement: Wij maken gebruik van technieken zoals dry needling, taping en elektrotherapie om pijn te verminderen en het herstel te versnellen.

Voortgang en Preventie

Herstel van schouderbewegingsbeperkingen vergt tijd en inzet. Wij volgen uw voortgang nauwgezet en passen het behandelplan aan wanneer nodig. Daarnaast geven wij preventieve tips en oefeningen om toekomstige schouderproblemen te voorkomen.

Contact

Ervaart u bewegingsbeperkingen in uw schouder? Neem contact op met Fysio Eray voor een afspraak. Onze ervaren therapeuten helpen u graag uw mobiliteit en levenskwaliteit te verbeteren. Bezoek onze website of bel ons voor meer informatie.

 

https://fysioeray.nl/hoe-kunnen-wij-helpen-bij-een-bewegingsbeperking-van-de-schouder/