Easy Web Search
Image default
Hobby en vrije tijd

Welk kookgerei neem je mee op jouw kampeervakantie?

Kamperen in de natuur betekent dat je teruggaat naar de basis en met slechts basisbenodigdheden tot rust komt. Immers ga je weg van de bewoonde wereld om een te worden met de natuur en alle spanningen van het dagelijkse leven los te laten. Ook al neem je op een kampeervakantie slechts het hoogstnodige mee, toch zijn er een aantal spullen die noodzakelijkerwijs mee moeten. Denk aan een tent, slaapzakken en slaapmatten, maar ook kookgerei kan niet ontbreken. Welk kookgerei is hierbij essentieel?

Essentieel kookgerei voor kamperen

Wanneer je gaat kamperen heb je diverse spullen nodig. Zo pak je uiteraard een stevige tent in, waarnaast je slaapzakken en slaapmatten meeneemt. Daarnaast kunnen belangrijke documenten, zoals een paspoort en reisverzekering, en persoonlijke verzorgingsmiddelen, waaronder een tandenborstel en shampoo ook ingepakt worden. Echter, veel mensen vergeten dat je ook genoeg spullen mee moet nemen om te kunnen koken, waaronder de volgende zaken.

Servies en bestek

Je gaat dan wel de wildernis in, maar dat betekent niet dat je je ook als een wilde wilt gaan gedragen door met je handen te eten. Zodoende moet je bestek en servies meenemen, zoals borden, messen, vorken en bekers. Ook kun je schaaltjes inpakken en opscheplepels, waarnaast een aardappelschilmesje van pas komt.

Kooktoestel of gaspitje

Om je aardappels en sperziebonen gaar te koken, heb je ook een kooktoestel nodig waar je je pannen op kunt zetten. Hiervoor is het handig om in ieder geval twee of drie pannen in te pakken, zoals een steelpan, koekenpan en kookpan. Overigens moet je in dit geval ook niet vergeten om een gevulde gasfles mee te nemen om je kooktoestel van gas te voorzien.

Lucifers of aansteker

Om je kooktoestel aan te steken, heb je een lucifer of aansteker nodig, waardoor ook deze in de lijst van essentieel keukengerei hoort. Tevens kun je met lucifers of een aansteker een vuurtje maken als het koud is ’s avonds, waardoor het nog een tweede functie vervult op jouw kampeervakantie.

Afwasmiddel en theedoeken

Naast de slaapmatten en slaapzakken horen afwasmiddel en een afwasborstel ook in de bagage voor het kamperen thuis. Immers moeten de borden, het bestek en de pannen die je hebt gebruikt tijdens het koken ook afgewassen worden. Deze kun je weer afdrogen met een theedoek. Overigens is het ook verstandig om een aantal vaatdoeken in te pakken, omdat je hiermee je kooktoestel schoon kunt maken na een heerlijk avondmaal.

Overige handige spullen

Andere spullen die handig zijn om mee te nemen voor een weekendje kamperen zijn bijvoorbeeld een blik- en flesopener, kurkentrekker en vuilniszakken. Immers is het zonde als je die lekkere fles Franse wijn met een kurk niet open kunt maken en al je afval moet je ook ergens laten. Daarnaast komen een waterkoker, thermoskan en snijplank ook vaak van pas.

Welk kookgerei pak jij in om naast jouw slaapmatten, slaapzakken en tent voor een heerlijke kampeervakantie?