Easy Web Search
Image default
Gezondheid

De verschillende types van het Ushersyndroom

Een ziekte die zeer zeldzaam is en het gehoor en gezichtsvermogen van de patiënten beïnvloedt is het Ushersyndroom. Dit is een genetische ziekte die geërfd wordt van beide ouders. Deze genetische ziekte tast het gehoor en gezichtsvermogen van mensen aan. Deze genetische ziekte heeft drie verschillende types en tast soms ook het evenwichtsorgaan aan. Hierdoor kunnen mensen met deze ziekte pas op een latere leeftijd leren lopen en zitten. Bij kinderen met het Ushersyndroom zal het gehoor en gezichtsvermogen, naarmate ze ouder worden steeds slechter worden. 1 op de 10.000 mensen krijgt deze genetische ziekte en gaat vaak in combinatie met blind- en doofheid. Hieronder kan je meer lezen over de drie verschillende types van dit syndroom. Lees hieronder dus snel verder!

Wat zijn de gevolgen van deze ziekte?

Het leven is voor de mensen met het Ushersyndroom niet makkelijk. Ze ervaren dagelijks de gevolgen van deze ziekte en moeten hiermee leren leven. De mensen met deze genetische ziekte kunnen haast niet of helemaal niet horen en zien. In de eerste levensjaren kunnen ze wel gebruik maken van speciale brillen en gehoorapparatuur. Naarmate de tijd verstrekt zullen deze brillen en gehoorapparatuur niet meer helpen. Ze kunnen ook technieken, zoals spraak afzien en liplezen leren. Deze technieken zullen ook naarmate de tijd verstrijkt steeds moeizamer worden.

De drie types van het Ushersyndroom

Het Ushersyndroom kent drie verschillende types. Deze types hebben allemaal een ander effect op mensen. Je hebt type 1 deze mensen zijn vanaf de geboorte doof en hebben problemen met zicht en hun evenwicht. Mensen met type 2 zijn slechthorend vanaf de geboorte en hebben geen last van hun evenwicht. Hun zicht zal wel door de jaren steeds slechter worden. Mensen met type 3 hebben ervaren gehoor en gezichtsverlies vanaf de puberteit.

 

https://ushersyndroom.nl/