Easy Web Search
Image default
Gezondheid

Bruine vlekjes in je gezicht verwijderen

Bruine vlekjes in gezicht verwijderen

Veel mensen hebben last van bruine vlekjes in gezicht. Deze bruine vlekjes zijn pigmentophopingen onder de huid. Pigmentatie kan bij iedereen verschillend zijn. Wat bij de een leuke sproetjes zijn, worden bij de ander grote oneffen gevormde vlekken die door de drager als lelijk kan worden ervaren. Er zijn gelukkig een heleboel manieren om van deze gekleurde oneffenheden af te komen.

Wat zijn de bruine vlekjes?

Bruine vlekken ontstaan door overproductie van melanine, een pigment in de huid. Normale pigmentvorming creëert een beschermlaagje onder de huid, die beschermt tegen schadelijke Uv-stralen. Wanneer iemand een overproductie van deze stof heeft, is er sprake van hyperpigmentatie. Dan ontstaan er pigmentvlekken en verkleuringen op de huid.

Bruine vlekjes in je gezicht kunnen ontstaan zijn door littekentjes die je hebt overgehouden aan bijvoorbeeld jeugdpuistjes en acne. Teveel blootstelling aan zonnestralen dragen ook bij aan de vorming van pigmentvlekken. Daarnaast heeft het ook te maken met hormonale schommelingen en ten slotte is (over) pigmentatie voor een deel erfelijk bepaald.

Wat kun je tegen verkleuringen doen?

Tegenwoordig bieden schoonheidsspecialisten behandelingen aan om bruine vlekken in het gezicht weg te halen. Zo zijn er diverse chemische peelings en laserbehandelingen die je zou kunnen ondergaan. Bij deze behandelingen worden de oppervlakkige huidlagen verwijderd, waardoor de egale onderlagen tevoorschijn komen. Deze behandelingen zijn niet goedkoop en vaak is één behandeling niet voldoende.

Er bestaan crèmes die verkleuringen in de huid bleken. Veel crèmes bevatten een combinatie van zuren die hetzelfde effect opleveren als een chemische peeling. Een crème die alleen de vlekken aanpakt zonder de huid te beschadigen, zoals bijvoorbeeld Skinlight, is vooral aan te raden voor mensen met een gevoelige huid. Deze pigment crème bevat alleen maar natuurlijke bestanddelen en is mild, maar effectief.

https://www.zwangerschapsmasker.nl/