Easy Web Search
Image default
Onderwijs

Alles wat je moet weten over de functie boekhouder

Een boekhouder is iemand die met cijfers bezig is. Dat weet iedereen wel. Maar wat houdt het nu echt in om boekhouder te zijn en wat doet een boekhouder precies? In dit artikel krijg je antwoord op deze vragen. En als je weet dat dit het beroep is dat je wilt doen kun je meteen beginnen met de opleiding van Fabius.

Je werkzaamheden als boekhouder

Als boekhouder ben je onder andere verantwoordelijk voor het debiteurenbeheer, het maken van verkoopfacturen en het verwerpen van zowel inkoop- als verkoopfacturen. Je bent eigenlijk bezig met bijna alle financiële dingen binnen het bedrijf. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je je samen met een accountant bezighoudt met de jaarcijfers van het bedrijf. Als je van cijfers houdt en je financieel bewust bent kan het zomaar zo zijn dat dit het beroep is voor jou.

Het salaris

Naast de werkzaamheden is ook het salaris natuurlijk erg belangrijk. Het gemiddelde salaris van een boekhouder ligt rond de 1600 euro per maand. Dit hangt echter heel erg af van je ervaring, leeftijd en opleidingen. Zorg dus altijd dat je een relevant diploma hebt. Dan kun je meer verdienen dan zonder diploma.

Beginnen met de opleiding

Als je overtuigd bent dat het beroep van boekhouder wel iets voor je is kun je deze opleiding gaan beginnen bij Fabius Opleidingen. De praktijkgerichte opleiding leid je in 28 lessen op tot boekhouder. Je kunt enkele verschillende opleidingen volgen. Van basiskennis boekhouden tot een volwaardig erkend diploma. Voor meer informatie over welke opleidingen je kunt volgen kun je op de website van Fabius terecht. Als je al overtuigd bent kun je je ook direct inschrijven voor een van de opleidingen.