Easy Web Search
Image default
Entertainment

Wat koken nederlanders het meeste in hun vrije tijd?

Iedereen moet eten en drinken in hun leven, maar ook in hun vrije tijd. Juist in de vrije tijd maken nederlanders de lekkerste gerechten dat ze kunnen, want ze hebben daar de tijd voor. Van stamppotten tot aan heerlijk stoofvlees dat heeft gesudderd in de jus. Maar wat koken nederlanders nu het meeste in hun vrije tijd? Gaan ze dan juist meer uitgebreidt koken of houden ze het het toch simpel of klassiek? Dat lees je allemaal in deze blog, want wij hebben hier naar gekeken en meerdere nederlanders gevraagd.

Stamppotten en worst

Natuurlijk zou deze als eerste naar boven komen als goede vrijetijdsbesteding van koken, stamppot met worst. Maar dan hebben we het niet over het algemeen stamppot met worst die je snel in de supermarkt haalt. Nee, wij hebben het over zelfgemaakte stamppotten en leuke variaties ervan. Denk hierbij aan een bepaald soort bonenstamppot met een zelfgemaakte worst die ze hebben gemarineerd met heerlijke saus. Of een hete bliksem met een goede twist wat hem nog lekkerder maakt. Kortom, mensen houden ervan om te experimenteren met stamppotten en wat ze ervan kunnen maken. Wij klagen helemaal maar niet erover.

Cake en koekjes bakken

Deze is vooral gericht naar de gezinnen met kinderen toe. Want natuurlijk als het een bepaalde vakantie is, wordt er door veel huishoudens gebakken. Het maakt niet uit wat het precies is, maar er staat bij elke vakantie toch wel iets van een cake of koekjes op tafel waar iedereen heerlijk van kan smullen. Of er iets iemand jarig en je wil niet een goedkope plastic taart van de supermarkt kopen. Dan ga je natuurlijk lekker zelf aan de slag en daar heb je ook veel plezier van.

Aziatische gerechten

In de nederlandse cultuur zijn de aziatische gerechten toch een favoriet in het vrije tijds koken. Want de klassieke bami die wij hier kennen, hebben ze totaal niet in Azië. Daar is deze veel kruidiger, pittiger en juist veel meer groente. De nederlandse variant is milder, magerder en juist niet zo kruidig, dat mensen deze makkelijker kunnen eten en maken. Kortom, deze nieuwe hoek van de nederlandse keuken is erg populair.

 

https://etenendrinken.nl/