Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Zo maak je een dieet schema

Wil jij je graag lekkerder in je vel voelen of vind je dat het tijd is om een paar kilo’s af te vallen? Voeding is dan, naast sporten een belangrijke factor. Om voor jezelf structureel bij te kunnen houden wat je eet en mag eten kun je afvallen met dieet schema. Door een schema goed uit te denken kun jij sneller naar jouw streefgewicht toe werken. Maar waar begin je en hoe maak je dan zo een dieetschema? In dit artikel lees je er meer over!

Bepaal streefgewicht

Voordat je kijkt naar eetmomenten, calorieën en voedingswaarden is het belangrijk om voor jezelf een streefgewicht te bepalen. Een handig hulpmiddel daarbij is de BMI meter. Op basis hiervan kun je zien welk gewicht gezond is bij jouw lengte. Het is belangrijk dat het gewicht realistisch is, omdat het demotiverend kan zijn wanneer jij niet het gewicht behaalt, wat je zou willen behalen. Bij afvallen met dieet schema kan het ook zijn dat je een tussendoel stelt voor jezelf. Zo blijf je gemotiveerd om het doel te bereiken en heb je meerdere mijlpalen.

Tijdsbestek

Het stellen van een einddatum is erg belangrijk als je een dieet schema gaat maken. Als je binnen een maand 10 kilo wil afvallen zul je namelijk een heel ander en strenger dieet volgen, dan wanneer je dit in zes maanden wilt doen. Ook in het bepalen van een einddatum moet je realistisch zijn. Kies voor een realistische datum. Hierbij is het aan te raden om een halve tot één kilo per week afvallen als streefdoel te stellen. Afvallen met dieet schema moet ervoor zorgen dat je gezond afvalt en dat je lichaam gaat reageren op je nieuwe eetgewoontes zodat je niet terugvalt.

Aantal calorieën

Wanneer je een halve tot één kilo af wilt vallen per week, dan zal je ongeveer 500 kcal minder moeten eten per dag. Let op, want het is niet verstandig om je dagelijkse inname van calorieën te beperken tot ver onder de 1500 kcal.

https://dieetschema.nl/