Easy Web Search
Image default
Tweewielers

Waarom een kinderhelm?

Altijd leuk om te zien. Je kinderen op de fiets naar school of een dagje naar het bos. Wat groeien ze snel op! Toch is het erg belangrijk dat kinderen nog een kinderhelm op hebben tijdens het fietsen. Je wilt natuurlijk niet dat je kind iets gebeurd als ze leren fietsen! Naast veiligheid mag hij er natuurlijk ook leuk uit zien zoals een leuke Disney print of een opvallende gele kinderhelm.

 

Welke verschillende helmen zijn er?

Hoeveel verschillende helmen zijn er nou eigenlijk? Je hebt een kinderhelm, babyhelmen, skihelmen, fietshelmen en helmcovers. Het woord kinderhelmen spreekt eigenlijk al voor zich. Deze helmen zijn op maat gemaakt zodat ze comfortabel en veilig zitten op een hoofd van een kind. Babyhelmen kunnen ook heel erg van belang zijn omdat de schedel van een baby nog erg kwetsbaar en zacht is. Een helm kan zorgen voor impact vermindering omdat de klap van de val word opgevangen door de helm en zo de impact word verdeeld. Meestal zijn deze helmen lekker zacht van de binnenkant zodat het huidje van uw kind niet beschadigd word. Skiën kan erg gevaarlijk zijn zonder helm. Dit geld voor kinderen maar ook voor volwassen! Voor deze sport gebruiken we een ski helm. Je hebt een kinderhelm versie van een ski helm en een volwassen versie. Bij helmen is het erg belangrijk dat hij goed op je hoofd past. Is een helm iets te klein voor je? Wees niet bang om een maatje groter te nemen. Als je namelijk een verkeerde maat gaat forceren zal de helm niet veel impact vermindering bieden.

 

Helmcovers voor een kinderhelm

Een helmcover is ook leuk om toe te voegen aan je kinderhelm. Dit zorgt namelijk voor een speelse uitstraling. Dit kan het toch iets leuker maken voor je kind om een helm te dragen!

https://kidsbikes.nl/kinderhelmen