Easy Web Search
Image default
Hobby en vrije tijd

Opvouwbare bolderkar

Een opvouwbare bolderkar is een soort bak op wielen. Aan de voorkant zit een lange stok met een handvat dit wordt een dissel genoemd. Hieraan kan de kar voortgetrokken worden. Verder heeft de bolderkar heeft twee assen de voorste as zit vast aan de dissel. Dit is ook de as waar je mee kunt sturen.

 

Vervoeren

De opvouwbare bolderkar wordt voornamelijk gebruikt voor het vervoeren van (kleine) kinderen, boodschappen of andere materialen. Enkele keren wordt een bolderkar ook gebruikt als kruiwagen voor werkzaamheden in de tuin. Omdat een opvouwbare bolderkar veel ruimte heeft passen er wel twee kleine kinderen in. Zelfs dan heb je nog ruimte over voor een tas of bijvoorbeeld boodschappen. Omdat de bolderkar opvouwbaar is wordt hij vaak vervoerd in de auto. Ideaal om mee te nemen naar een dagje op het strand of in het bos. Ook als je op vlieg vakantie gaat kan de opvouwbare bolderkar mee. Hij past namelijk ook gewoon in het ruim van een vliegtuig. Het maakt dus niet uit waar je naartoe gaat. Een bolderkar kan altijd mee.

 

Het ontstaan van de bolderkar

De bolderkar is voor het eerst op de markt verschenen in 1890. Het werd eerst een roomse kar genoemd. Dit omdat de uitvinder van deze kar L. Rooms heette. Later is de naam veranderd naar ‘bolderkar’ dit is afkomstig van het woord ‘bulderen’. Bulderen betekend ‘een hard dreunend geluid maken’. Dit omdat de kar vroeger erg veel lawaai maakte als hij over stenen heen ‘bulderde’. Dit is naar mate de tijd verstreek erg verbeterd. Zo waren de wielen en bak vroeger van massief hout gemaakt. Hierdoor kon je de kar niet opvouwen, maakte hij veel lawaai en was hij erg zwaar. Tegenwoordig zijn de karren voorzien van luchtbanden en is het materiaal van de kar ook een stuk lichter. Zo is de kar makkelijker te vervoeren, beter schoon te maken en voor de kinderen een stuk comfortabeler

https://beachwagon.company/opvouwbare-bolderkar.html