Easy Web Search
Image default
Gezondheid

Waar is dry needling in Veenendaal op gericht?

Dry needling is in Veenendaal, net als op veel andere plekken in het land, een relatief nieuwe behandelmethode. Middels bepaalde technieken en met behulp van zeer dunne acupunctuurnaalden worden verkrampte spierknopen, zogeheten triggerpoints, aangeprikt. De benaming ‘dry needling’ verwijst naar het feit dat er geen vloeistoffen worden gebruikt. Er wordt dus niets in uw spier aangebracht. Uiteraard kunt u er bij Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark in Ede op rekenen dat deze behandeling wordt uitgevoerd door een speciaal hiervoor gecertificeerde behandelaar.

Het doel van de behandeling

In dit centrum, waar ook behandelingen zoals fysiotherapie bij diabetes worden verzorgd, ondergaat u de spierbehandeling met droge naalden individueel. U zult al op korte termijn verbetering voelen. Het doel van dry needling in Veenendaal is het uitschakelen van de triggerpoints en hiermee de doorbloeding verbeteren en de pijnklachten verminderen. De spier kan zich na de behandeling weer ontspannen én gezonde aanspanning leveren. Bij het bewegen zult u dus minder klachten hebben.  

Doet dry needling in Veenendaal pijn?

Wanneer de fysiotherapeut de naald inbrengt, voelt u vrijwel niets. Dit is anders wanneer deze de triggerpoint aanprikt. De spier spant zich even kort aan, wat een gevoel van kramp oplevert. Na de behandeling kan u een wat stijf en ook vermoeid gevoel hebben. Dit is meestal van korte duur en heeft te maken met het feit dat afvalstoffen zich in de verkrampte spier hebben opgehoopt en middels de behandeling vrijkomen. Soms zal er een blauwe plek verschijnen, dit is het geval wanneer er een klein bloedvaatje is aangeprikt. Dit is echter geheel ongevaarlijk.

Andere fysiotherapeutische behandelingen

Bent u benieuwd of dry needling in Veenendaal een oplossing voor uw klachten kan zijn? Dan kunt u gerust contact opnemen met de behandelaars van Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark in Ede. Zij geven u over de behandelvorm, maar ook over andere therapieën zoals fysiotherapie bij diabetes, graag de benodigde uitleg. In tegenstelling tot bij dry needling volgt u fysiotherapie bij diabetes in groepsverband.