Easy Web Search
Image default
Sport

Een moestuin op verschillende manieren

 

Het is heel begrijpelijk dat jij je eigen groente wilt kweken, het is immers veel gezonder en lekkerder dan de groente uit de supermarkt. Als jij denkt dat je een grote tuin nodig hebt om jouw eigen groente te kweken heb je het mis. Je kan dit tegenwoordig namelijk op heel veel verschillende manieren doen.

Kweken met een aquaponics systeem

Een hele efficiënte en duurzame manier om je eigen vis én groente te kweken op een klein oppervlak is door een aquaponics systeem te gebruiken. Het enige wat je nodig hebt, om te beginnen met een aquaponics systeem is een bassin met vissen, een bak waar je de planten in kunt zetten en een pomp de je ertussen plaatst.

Verticale moestuin

Een verticale moestuin is misschien niet zo efficiënt als een aquaponics systeem, want dit voed de vissen met de afvalstoffen van de planten en de planten worden gevoed door de afvalstoffen van de vissen. Maar het voordeel aan een verticale tuin is dat je er echt maar een vrije wand voor hoeft te hebben. Denk goed na over de plaatsing van je planten (sommige gaan omhoog, sommige klimmen, etc.)

Je eigen vensterbanken

Gebruik jouw vensterbanken om groente te kweken. Kweek groente in bloempotten achter het raam. Het fleurt ook nog eens de woning op! Zo kan je zelfs als je geen balkon hebt toch je eigen kruiden en groente kweken.

Huur een volkstuintje

Als jij aan je limiet zit met wat er allemaal op jouw vensterbanken past dan kan je er altijd voor kiezen om een volkstuintje te huren. Volkstuintjes liggen in bijna iedere buurt en geven jou de mogelijkheid om heel veel eigen groente en kruiden te verbouwen. Let er wel op dat veel volkstuintjes lange wachtlijsten hebben, zorg er dus voor dat jij je op tijd inschrijft bij de volkstuin bij jou in de buurt!

https://doepserleven.nl/aquaponics/