Easy Web Search
Image default
Vervoer en transport

Wonen in Beek

Wonen in Beek

Beek (Zuid-Limburg) is een vriendelijk dorp met stedelijke kenmerken. Het is de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Beek en telt 12.470 inwoners. Gelegen naast de grotere plaatsen Stein en Geleen, is Beek omgeven door historie en groen met molens, kastelen en boerderijen. Je ontdekt er bovendien in het kerngebied verbazend veel cultuur, waaronder twee musea, Eyewitness en het Elsmuseum. U leert meer over het traditionale kruidenbitter Els in het gelijknamige museum, terwijl bij Eyewitness de menselijke kant van het Tweede wereldoorlog verleden centraal staat.

Historie

Vroeger was Beek gekenmerkt door de Maurits staatsmijn, maar na de sluiting van de mijn volgde de modernisering. De werkgelegenheid in de omgeving werd echter in stand gehouden met grote lange-termijn investeringen in het Maastricht Aachen Airport, het Chemelot Chemical Park en de Macado Shopping Center.

Verhuizen naar beek

Omdat u natuurlijk wilt dat uw verhuizing naar beek soepel en snel verloopt, is het aan te raden om de hulp van een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen. Woont u of gaat u wonen in de buurt van Beek dan kan bijvoorbeeld verhuisbedrijf Beek deze zware taken uit handen nemen. Zo kunt u de mooie omgeving van Beek al verkennen, terwijl het inpakken en het vervoeren van uw woninginrichting geregeld wordt.

De omgeving

De wandelroutes ‘Spaubeekroute’ of ‘Ommetje Genhout’ zijn namelijk goed te doen bij een vertrek vanuit Beek. Bij een kleine of grote dorst loop je dan ook zo door naar Slijterij Wijnhandel Maison d’Elfant of Bistro La Bergerie. Een verblijf in Zuid-Limburg voelt dan snel als een zomervakantie aan de Franse kust. Pittoresk, zo kun je heuvelland van Zuid-Limburg het beste omschrijven. Er zijn leuke dorpjes, vakwerkboerderijen, holle wegen en prachtige vergezichten. Men zou er bijna zo chauvinistisch als een fransman van worden. Geniet van de Limburgse gastvrijheid maar blijf niet alleen overnachten voor een vakantie, maar bekijk de mogelijkheden voor verhuizen naar Beek. Je zult geen spijt hebben!

https://cargo-care.nl/verhuisbedrijf-beek/