Easy Web Search
Image default
Gezondheid

Vitamines voor kinderen

Voor onze gezondheid is het heel belangrijk om genoeg vitamines binnen te krijgen. Zeker voor mensen in de risicogroepen is die vitamine inname heel erg belangrijk voor hun gezondheid en hun groei. Die risicogroepen zijn bijvoorbeeld kinderen en ouderen. Oudere mensen kunnen zelf op hun vitamine inname letten of krijgen die toegediend door verpleging. Bij jonge kinderen daarentegen ligt de verantwoordelijkheid hiervoor bij de ouders. Want kinderen weten natuurlijk niet dat ze vitamines binnen moeten krijgen en wat ze moeten doen.

Voor ouders is het dus van groot belang om erop te letten dat hun peuter, kleuter of jong kind voldoende vitamines binnen krijgt. De belangrijkste vitamines voor die leeftijdsgroepen zijn vitamine C, vitamine B12 en vitamine D. Dat zijn allemaal vitamines die belangrijk zijn voor een goede groei en ontwikkeling van het kind, dus het is noodzakelijk dat kinderen genoeg van deze vitamines binnenkrijgen. Een gezond voedingspatroon is de nummer een manier om een wijde variatie aan vitamines binnen te krijgen. De enige uitzondering daarop is de inname van vitamine D, de grootste bron van deze vitamine is namelijk zonlicht. Het lichaam maakt deze vitamine aan door blootstelling aan zonlicht. Het is dus belangrijk dat kinderen voldoende buiten komen om de aanmaak van deze vitamine te stimuleren.

Ouders moeten kinderen dus aansporen om genoeg buiten te komen. Voor kinderen is het natuurlijk heel erg leuk om buiten te spelen, ouders kunnen ze dus makkelijk overtuigen door de tuin leuker te maken. Een rechthoekige trampoline is bijvoorbeeld heel erg leuk en bezorgt kinderen veel speelplezier. Het voordeel aan een trampoline kopen is dat het ook nog hartstikke goed is voor de gezondheid omdat het zorgt voor veel beweging. Men kan makkelijk een trampoline kopen online die dan gewoon thuis bezorgd wordt. Op deze manier zullen kinderen vanzelf graag buiten komen en dus zeker de nodige vitamine D binnenkrijgen.

https://www.trampolines.nl