Easy Web Search
Image default
Dienstverlening

Leiderschapstraining: Kies de beste training

Het kiezen van de beste leiderschapstraining voor uzelf, voor uw team, uw cursisten, uw werknemers of familie kan een verwarrende en soms zelfs angstige aangelegenheid zijn. Als u zoekt naar trainingen op internet komt u vaak frases tegen zoals “zwarte band”, “boot camp” of zelf “oorlog” en “killer”.

Deze frasen stuitten waarschijnlijk heel wat mensen tegen de borst die op zoek zijn naar enige vorm van leiderschapstraining. Ze impliceren iets over leiderschap dat niet accuraat is als het gaat om de essentie van echt leiderschap en dat tevens seksistisch en agressief overkomt. Ze dichten leiderschap iets vuils, gemeens of destructiefs toe. Deze woorden negeren het feit dat effectief leiderschap meer gaat om wie u zelf bent dan wat u kunt doen. 

Train je leiderschap bij IvPP!

Er zijn echter ook trainingen te vinden die u en uw team geven wat het nodig en verdiend heeft. bij het kijken naar leiderschapstraining kunt u met het volgende rekening houden 

  • Richt het zich op zelfcontrole?
  • Is het versterkend? 

Goede leiderschapstraining met diepgang is een training die zich focust op het aanleren en begeleiden van mensen in het uiten van hun innerlijke leiderschap op een gezonde manier. Een echter leider is: 

  • Niet veroordelend – een leider dringt zijn mening of persoonlijke overtuigingen niet op aan anderen, zelfs niet aan leden van zijn of haar eigen familie. 
  • Enabelt niet – Iemand is niet zijn of haar gedrag, en een echte leider stelt mensen niet in staat om excuses te maken voor hun gedrag maar behandelt mensen ook niet belerend als ze een fout hebben gemaakt. 
  • Heeft inlevingsvermogen – Echte leiders hebben inlevingsvermogen en maken zich niet druk om het altijd gelijk hebben. Ze zijn bereid om naar een mening van iemand te luisteren en lopen niet naast hun schoenen. 
  • Roddelen niet – Een leider weet dat als hij of zij roddelt, ze dan niet alleen anders bekeken worden maar dat ze ook anders naar zichzelf gaan kijken. Ze doen simpelweg niet mee aan dit vertrouwen-ondermijnende gedrag.   
  • Geven niemand de schuld – Iedereen kan verantwoordelijkheid nemen voor een deel van het falen of het succes waarin ze hebben deelgenomen. Iemand anders de schuld geven is niet bevorderlijk om goed te gedijen op een manier die het nemen van verantwoordelijkheid wel doet. 
  • Is geen slachtoffer – Slechte dingen gebeuren ook bij goede mensen en slachtoffer spelen bij elke situatie creëert geen omgeving waar een leider kan floreren.    

Als de leiderschapstraining van uw keuze iedereen versterkt, onafhankelijk van hun positie of titel, en deze zich richt op eigen de verantwoordelijkheid in plaats van het veranderen van anderen om doelen te bereiken, dan heeft u de training gevonden die effectief en versterkend is en die zorgt voor echt leiderschap. 

http://www.ivpp.nl/leiderschap/training