Easy Web Search
Image default
Adverteren

Een brandblusser in de auto

Een schuimblusser, ook wel bekent als brandblusser, kan zeer veel levens redden bij een beginnende brand. Toch is in Nederland niet in elk geval een brandblusser aanwezig, terwijl dit soms wel erg handig kan zijn. In Nederland is het ook niet verplicht om in een auto een brandblusser te hebben, terwijl dit wel heel wat levens kan redden.

In een aantal landen, bijvoorbeeld België, Polen, Turkije en Griekenland, is het al verplicht om een brandblusser in de auto te hebben naast de verbandkoffer. In Nederland is het nog niet het geval en meestal is er dan ook alleen een verbandkoffer en/of gevarendriehoek in de auto aanwezig. In noodgevallen kan zo een brandblusser wel ideaal zijn, wanneer iemand anders auto in de brand staat of iets anders, dan kan jij gelijk te hulp schieten. Bij een ongeluk moet je altijd zo snel mogelijk te hulp schieten, maar zonder brandblusser is dat in sommige gevallen al lastig. Branden ontstaan namelijk vaak door een botsing, kortsluiting of door lekkende remolie. Indien er dan ook nog eens brandbaar materiaal in de omgeving aanwezig is kan de brand zich snel uitbreiden. Wanneer jij dan een ongeluk tegenkomt met een beginnend brandje, dan is het zeker handig als jij een brandblusser bij je hebt. Zonder brandblusser is het al gauw dat het niet meer te redden valt, omdat de hulpdiensten dan vaak net iets te laat arriveren. Wanneer u een brandblusser in de auto heeft, dan moet je er wel voor zorgen dat deze goed en stevig vast zit in de vaak bijgeleverde beugel. Je wilt natuurlijk niet dat het blustoestel bij een ongeval losschiet en openbarst.

Of een brandblusser verplicht moet worden in de auto in Nederland, daar zijn de meningen nogal over verdeeld. Of het in de loop van de jaren verplicht zal worden, dat zullen we gaan zien.

http://schoens-safety.nl