Easy Web Search
Image default
Tuin en buitenleven

Schade aan de tuin beperken door wespen bestrijden

Veel mensen doen graan aan tuinieren of houden er in ieder geval een paar planten op na. In sommige gevallen zijn dit bloemen of fruit of andere soorten planten die aantrekkelijk zijn voor kleine insecten als bijen en  tegen wespen bestrijden. Nu is het misschien wel zo dat bijen goed zijn voor een tuin en pollen verspreiden, maar sommige mensen hebben ze liever niet in de tuin omdat er gevaar is dat zij kunnen steken. Als dit voor jou een angst is wat betreft bijen, zal je zeker geen fan zijn van wespen, want die steken misschien nog wel gemener dan bijen! 

Schade aangebracht door wespen

Wespen bestrijden kan nodig zijn doordat wespen schade aan planten aanbrengen die niet kan worden teruggedraaid zonder het bestrijden van wespen of het verkleinen van de wespen bevolking in de achtertuin zodat de planten een eerlijke kans krijgen om te groeien en niet worden verwoest door wespen bestrijden of soortgelijke insecten die schade aan kunnen brengen aan allerlei planten.

Manieren om wespen te bestrijden

Er zijn veel manieren om wespen en andere ongewenste insecten te bestrijden, sommige meer of minder controversieel dan andere. Er zijn bijvoorbeeld sprays die kunnen worden gebruikt. Deze heb je in een algemene uitvoering, maar ook met speciale ingrediënten om een specifiek insectensoort te lijf te gaan, zoals muggen of vliegen of, jawel, wespen. Met dit soort middelen wordt wespen bestrijden een fluitje van een cent. Het is wel de vraag of dit soort sprays en afweermiddelen wel zo vriendelijk zijn aan de aarde, of überhaupt aan de planten in de achtertuin, die het misschien net zo zwaar te lijden kunnen hebben onder insectenwerende sprays bestemd voor wespen bestrijden en middelen dan als de wespen vrije rein hadden over de achtertuin. Dit is uiteraard een persoonlijke afweging die moet worden gemaakt.