Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Efficiënte verlichting plaatsen in uw loods

Bent u op zoek naar verlichting voor uw loods? Het is dan niet altijd even gemakkelijk om de juiste verlichting te zoeken. Loodsen hebben als kenmerk dat ze voorzien zijn van een hoog plafond. U moet dus verlichting hebben die ook op grote hoogte toch nog uw werkruimte kan verlichten. Gemiddeld zal de verlichting in uw loods ook acht uur per dag branden, dus u wilt verlichting dat niet veel energie kost. Met goede loodsverlichting heeft u efficiënte verlichting dat zeker positieve effecten zal hebben op uw medewerkers.

Het belang van goede verlichting op de werkplek

Omdat een loods meestal niet is voorzien van voldoende ramen, komt er niet of nauwelijks daglicht binnen. En juist daglicht is zo belangrijk voor de gezondheid en productiviteit van de werknemers die hier dagelijks vele uren doorbrengen. Goede loods verlichting is daarom essentieel om het tekort aan daglicht op te vangen. Met goede verlichting hebben medewerkers niet alleen voldoende zicht op hun werkzaamheden, ze zullen minder oververmoeid raken en minder last van hoofdpijn of van de ogen hebben. De verlichting zal voor een goede productiviteit zorgen en dat komt de hele organisatie ten goede. Goede loodsverlichting houdt ook in dat u kiest voor duurzame verlichting. Vrijwel altijd komt u dan uit bij LED verlichting. LED verlichting is bij uitstek efficiënte verlichting, waarmee u een flinke energiebesparing bereikt. Bovendien hoeft u LED verlichting nauwelijks nog te vervangen, want de levensduur is zeer lang.

Wat is loodsverlichting?

Veel loodsen zijn nog uitgerust met de klassieke TL-buisverlichting. Maar deze verlichting is allang ingehaald door andere vormen van loodsverlichting en LED verlichting. U kunt ervoor kiezen om de TL-verlichting te vervangen voor LED TL-buizen, maar nog beter is het om speciale loodsverlichting aan te schaffen. Dit zijn heldere ronde maar compacte lampen die op spots lijken en die u aan het plafond installeert. Deze verlichting is overigens niet alleen geschikt voor loodsen. Ook voor een magazijn of als atelierverlichting zijn deze lampen goed te gebruiken. Ze zijn niet te verwarren met verstralers die voornamelijk voor buiten gebruikt worden.

Let op de lichtsterkte

Gaat u voor loodsverlichting met LED lampen, dan moet u alle vooroordelen over LED verlichting vergeten. Er heerst nog wel de verwarring dat LED verlichting alleen maar fel licht is. Uiteraard heeft u een goede lichtsterkte nodig voor lampen die hoog aan het plafond hangen, maar LED verlichting is in diverse lichtsterktes en kleuren te verkrijgen. Met normaal wit of koud wit licht zult u optimaal profiteren van voldoende licht. U heeft het voordeel dat het licht rustig is aan de ogen. Dit in tegenstelling tot de klassieke TL-verlichting dat regelmatig trilt of flikkert. Bovendien heeft u direct voldoende licht en hoeven de lampen niet eerst op te warmen.