Easy Web Search
Image default
Tuin en buitenleven

Het snoeien van planten, bomen en struiken is belangrijk

Het is belangrijk om planten, bomen en struiken te snoeien twee keer jaar. Dit is belangrijk omdat deze zo kort gehouden kunnen worden. Daarnaast zorgt het snoeien van deze planten, bomen en struiken ervoor dat ze juist sneller en beter gaan groeien. De takken worden sterker of juist de plant zelf. Het is dan ook belangrijk om het oude rotte hout te verwijderen. De rot die in het hout zit kan zich namelijk verder verspreiden. Dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat de hele boom of struik afsterft. Dit moet natuurlijk voorkomen worden. Door minimaal twee keer per jaar te snoeien kan er al veel voorkomen worden. De meeste mensen snoeien gedurende de herfst en gedurende de lente. Dit zorgt ervoor dat de planten, bomen en struiken eens per halfjaar kort gehouden worden. Voor de fruitplanten geldt overigens dat deze meer in bloei komen te staan en meer opbrengen door deze te snoeien. Daarnaast voorkomt het snoeien ook dat ziektes zich gemakkelijk kunnen verspreiden.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk om voorafgaand aan het snoeien goed te kijken naar het snoeigereedschap. Dit dient ook goed onderhouden te worden. Zo dient de schaar natuurlijk goed scherp te zijn. Daarnaast dient de heggenschaar goed geolied te zijn en tevens ook scherp. Om achteraf niet te veel problemen te hebben kan het huren van een groencontainer handig zijn. Door een groencontainer te huren zorg je ervoor dat je zelf geen omkijken hebt naar het snoeiafval. Zo hoef je zelf niet elke keer naar het milieupark te rijden. Daarbij komt ook dat het snoeiafval op één plek verzameld wordt. Dit voorkomt dat je moet schouwen met het snoeiafval richting de auto.

Waar op te letten tijdens het snoeien

Daarnaast is het ook belangrijk tijdens het snoeien te letten op een aantal dingen. Als eerste moet je de snoeiwond zo klein als mogelijke houden. Dit voorkomt dat de plant, struik of boom teveel voedingsstoffen verliest. Probeer bij een zieke tak altijd vlak onder deze tak te knippen. Zo zorg je er namelijk voor dat deze ziekte tak niet de rest van de boom ook bereikt. Het allerbelangrijkste is om niet bang te zijn tijdens het snoeien. Het is namelijk niet erg om iets te veel te snoeien. Een plat, boom of struik die goed wordt gesnoeid zal hier juist beter door gaan groeien en meer bloemen en knopen krijgen.

https://www.afvalcontainersvlk.nl/groenafval-container/