Easy Web Search
Image default
Gezondheid

Kun je zelf keto brood maken?

Volg je een keto dieet of wil je een keto dieet gaan volgen? Dan is het wel fijn om te weten of je keto brood zelf kunt maken. Een keto dieet is namelijk een koolhydraatarm dieet. Dit betekent dat je ‘normaal’ brood niet kunt eten. Gelukkig is er een alternatief: keto brood. Maar kun je dit zelf maken? Of moet je dit ergens kopen? Je leest het hier!

Keto brood kopen 

Er zijn winkels die koolhydraatarme broden aanbieden. Je kunt deze dus gewoon in de winkel kopen of een bakmix, zodat je het thuis zelf kunt afbakken. Wel is het belangrijk om rekening te houden, dat deze broden koolhydraatarm zijn en niet vrij van koolhydraten zijn. Er zullen nog steeds koolhydraten inzitten, waardoor je de inname van deze broden moet beperken. Het beste is eigenlijk om het gewoon zelf te maken. Zo weet je precies wat erin zit en kun je het ook zo maken hoe jij het lekker vind.

Keto brood zelf maken 

Keto brood kun je makkelijk zelf maken. En het is ook best leuk om te doen! Je vraagt je dan misschien af “Maar hoe kun je brood maken zonder meel?”. Simpel, je gebruikt amandelmeel en kokosmeel. Beide zijn koolhydraatarm en kunnen gebruikt worden om een brood te maken. Je kunt zelfs tapioca bloem gebruiken om brood te maken, wees creatief! Er zijn veel keto brood recepten die je kunt proberen.

 

Zo kun je het dieet ook makkelijker volhouden. Door jezelf alleen maar te weerhouden van de dingen die je echt lekker vind, maak je het dieet alleen maar moeilijker voor jezelf. Probeer daarom ook echt alternatieven te zoeken voor jouw favoriete maaltijden. Zoals bijvoorbeeld pizza. Kies dan voor een bloemkoolbodem! Zo kun je nog steeds genieten van jouw pizza cravings.

 

Keto brood kun je dus zelf makkelijk maken. Doe inspiratie op door naar verschillende recepten te zoeken of experimenteer zelf met dingen die jij echt lekker vind. Een keto dieet is goed voor afvallen, maar het moet dan wel haalbaar zijn.