Easy Web Search
Image default
Woningen

Wat zijn de laatste plinten trends?

Plinten in een woonhuis

Plinten in woningen worden gebruikt om de wand tegen beschadigingen te beschermen, maar zeker ook als decoratie voor de afwerking van de vloer en interieur. Muurplinten zijn lijsten die op vloerhoogte tegen de wand worden bevestigd. De plinten zorgen voor een mooie overgang tussen de wanden en de vloer. Vooral in gezinnen met kinderen bieden de plinten vaak een goede bescherming. Wanneer kinderen binnen aan het spelen zijn, stoten ze regelmatig met speelgoed tegen de plinten. Als de plinten er niet zouden zijn, dan zouden de muren worden beschadigd en dat moet u voorkomen.

Het kiezen van de plinten

Omdat de vloer, die u heeft, voor een groot deel bepalend is voor de sfeer in een woning, zijn daarbij ook de plinten zeer belangrijk. De plinten geven de afwerking van de woning weer. De afwerking waaronder de plinten vallen, zijn zeer bepalend voor de uitstraling van uw interieur. Daarom moeten de plinten goed bij de woning passen. Voor het uitzoeken van uw plinten gaat u eerst kijken welke plint u wilt gaan gebruiken. Vervolgens bepaalt u de dikte, hoogte en kleur. Omdat er verschillende stijlen zijn zoals; modern, landelijk of klassiek, kunt u de juiste plint uitzoeken die bij uw stijl hoort.

Plinten gebruiken

Wanneer u uw woning gaat inrichten of aanpassen, moet u vooral goed nadenken over de vloer die u wilt gaan gebruiken. Een vloer is belangrijk, omdat het een permanente factor is in een woning. Een bijzettafeltje kunt u gemakkelijk veranderen, maar dat kunt u bij een vloer niet. Een vloer moet passen bij het interieur dat u gebruikt. Daarbij is ook de keuze van de plinten belangrijk. De keuze van de plinten die u kunt gebruiken is groot. Er zijn plinten die u in een moderne woning kunt gebruiken, maar ook voor een landelijke of industriële stijl en alles ertussenin.

Soorten plinten die gebruikt kunnen worden

Zowel de kraal- als gladde plinten, met een hoogte van 9 tot 12 cm, werden vroeger veel in woningen als afwerking gebruikt tussen de vloer en de wand. Zowel de gladde plinten als kraalplinten worden nog steeds in verschillende hoogtes, diktes en kleuren aangeboden. Daarom kunnen ze bij veel verschillende woonstijlen gebruikt worden. Er is ook een plint met een luxe uitstraling en mooie accenten die bij meerdere woonstijlen gebruikt kan worden. Deze luxe plinten hebben een hoogte van 12-14 en 19 cm met een dikte van 1,8 cm. Wilt u uw woning een klassieke sfeer geven, dan kunt u gebruik maken van monumentenplinten. Deze werden vooral gebruikt in herenhuizen rond 1900. Vaak hebben ze een gekrulde vorm. Ook de sierplinten hebben een wat drukkere afwerking dan de gewone gladde plinten. Ze hebben in veel gevallen een rondere vorm en zullen daardoor opvallen bij uw interieur. Wanneer u een plint over een bestaande plint wilt plaatsen, dan kunt u daarvoor de overzetplint gebruiken. Het is de plint die regelmatig bij renovatiewerkzaamheden wordt gebruikt. Ook de stenen plinten worden tegenwoordig regelmatig gebruikt.

Plinten trends

De plinten trends zijn vooral de hoge plinten die de laatste jaren vaak gebruikt worden. Hoge plinten vallen op bij uw interieur en zorgen vooral voor een klassieke uitstraling. De hoogte van de plint moet u niet overdrijven. De hoogte is onder andere afhankelijk van de grootte en hoogte van de ruimte. Ook de dikte is belangrijk bij de keuze van uw plinten.