Easy Web Search
Image default
Zakelijk

3 redenen waarom je relatiegeschenken geeft

Relatiegeschenken: je bent er vast bekend mee. Of je nou een kleine ondernemer bent of een groot bedrijf. Maar waarom zou je ze eigenlijk geven? Lees hier 3 redenen voor het geven van relatiegeschenken

  1. Promotiemiddel 

De meest voor de hand liggende is om het als promotiemiddel te gebruiken. Door relatiegeschenken met jouw logo of bedrijfsnaam erop te geven worden meer mensen blootgesteld aan jouw bedrijf. Dit kan in verschillenden vormen, zoals bijvoorbeeld een pen met logo maar ook bijvoorbeeld keukengerei met jouw logo erop. Zo creëer je een moment bij je relaties, waarbij ze aan jouw bedrijf denken en hun gezelschap misschien ook wel.

  1. Uiten van waardering 

Een andere reden om relatiegeschenken te geven is als blijk van waardering. Dit kan naar je klanten toe, maar ook naar je medewerkers en stakeholders. Dit kun je ook op verschillende manieren laten zien, maar een van de bekendste manieren is bijvoorbeeld het geven van een kerstpakket. Het uiten van waardering naar je relaties is een goede manier om je relaties tevreden te houden. Als ze zich gewaardeerd voelen, zullen ze positiever kijken naar jouw bedrijf.

  1. Versterken van relaties

De allerlaatste reden is dat je de relaties versterkt. Doordat je ze relatiegeschenken geeft om te laten zien dat je hun als relaties waardeert, krijgen zij ook meer waardering voor jou. Iedereen vindt het fijn om geschenken te krijgen. Het feit dat jij als bedrijf denkt aan hun en een geschenk geeft, geeft hun in ruil een fijn gevoel over jouw bedrijf en je diensten/producten. Hierdoor vergroot de kans dat ze met je zaken blijven doen of je producten/diensten blijven afnemen. 

 

Het geven van relatiegeschenken is dus zeer nuttig voor verschillende redenen. Denk als bedrijf wel goed na over wat voor relatiegeschenk je geeft en of je deze laat bedrukken of niet. Een ongepast relatiegeschenk kan soms meer slecht doen dan goed, denk hier dus goed over na.