Easy Web Search
Image default
Auto's en Motoren

Welke autoverzekering heb je nodig voor jouw wagen?

Wil je graag een autoverzekering afsluiten, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Wij helpen je graag een handje. Het is namelijk helemaal niet zo moeilijk om een goede polis af te sluiten. Wanneer je eenmaal weet waar je op moet letten en hoe een polis voor een auto opgebouwd is, heb je in een mum van tijd een polis afgesloten waar je jarenlang de vruchten van zult plukken. We laten je daarom zien hoe een standaardverzekering opgebouwd is, waar je op moet letten om een passende verzekering samen te stellen en hoe je nog meer voordeel uit je polis kunt halen door aanvullende verzekeringen te nemen.

Hoe weet je wat een passende verzekering is voor je auto?

Verzekeraars drukken je altijd op het hart dat je een ‘passende verzekering’ moet afsluiten. Dat klinkt leuk, maar hoe weet je nu wat een passende polis is voor je auto? Dat kun je achterhalen door te kijken naar de leeftijd van je auto. Ga je een autoverzekering afsluiten, dan is de leeftijd van je wagen leidend. Dit komt voort uit het feit dat je verzekeraar de polissen gemaakt heeft op basis van de dagwaarde van je auto. Het zal je niet verbazen dat wanneer je een nieuwe auto gekocht hebt, de dagwaarde van je wagen nog heel hoog is. Dat betekent dat wanneer je schade opgelopen hebt, het heel rendabel is om deze schade weer te laten herstellen. Anders ligt dat met auto’s die al vele jaren oud zijn. Boven de tien jaar is de dagwaarde van auto’s vaak zo laag dat het eigenlijk niet meer uit kan om schade te herstellen. Je kunt dan beter een andere auto kopen omdat dat vaak goedkoper is. Het spreekt voor zich dat een lagere dagwaarde ook gevolgen heeft voor de vraag welke autoverzekering je moet kiezen. We zetten daarom de opties even voor je op een rijtje. 

Verzeker je niet voor meer dan je wagen nodig heeft

Je verzekeraar hanteert drie categorieën binnen de verplichte basisverzekering. Heb je een nieuwe auto, of een van maximaal zes jaar oud, dan kun je een all risk autoverzekering afsluiten. Met deze polis ben je tegen vrijwel alle mogelijke risico’s gedekt, de naam geeft het al aan. Rij je eens een deuk in je wagen, dan kun je contact opnemen met je verzekeraar om te horen hoe je de schade kunt laten herstellen. Heb je een auto van zes tot tien jaar oud? Dan kun je beter kiezen voor de WA Plus Beperkt Casco verzekering. Met deze polis kun je nog steeds veel schade laten herstellen, maar niet wanneer je deze zelf veroorzaakt hebt tijdens een ongeluk of aanrijding. Welke schade kun je er dan wel mee herstellen? Schade die ontstaan is als gevolg van bijvoorbeeld extreem weer, een (poging tot) inbraak of een aanrijding met een loslopend dier. Is je auto al tien jaar of ouder? Dan heb je niet meer nodig dan de WA-basisverzekering. Met dit pakket voldoe je aan je wettelijke plicht een verzekering te hebben, maar je kunt er geen schade mee claimen. Dat is je auto niet waard.

Pak nog meer voordeel door middel van aanvullende polissen!

Heb je eenmaal een passende basisverzekering gevonden, dan is het tijd om je voordeel te maximaliseren. Dit doe je door middel van aanvullende polissen. Denk bijvoorbeeld aan pechhulp. Met deze dienst kun je altijd een monteur laten komen wanneer je pech hebt. Deze komt gelijk naar je toe om het probleem op te lossen, dan wel om te zorgen dat je vervangend vervoer krijgt aangeboden. Zo weet je zeker dat je op je bestemming aankomt.