Easy Web Search
Image default
Marketing

Hoe start je met marketing?

Hoe start je met marketing?

Als je op google op zoek gaat naar verschillende marketing strategieën en manieren van adverteren, dan heb je een grote kans dat copywriting seo als een van de eerste varianten omhoog komt. Dat is natuurlijk niet raar, gezien dat alle webshops en websites graag gevonden willen worden in de grote lijst van mogelijkheden. Om tussen al deze andere concurrenten op te vallen, heb je SEO marketing nodig. SEO copywriting is een vorm van marketing die zich richt op het schrijven van teksten die bepaalde producten promoten. Hierbij wordt dan een focus gelegd op het gebruik van bepaalde zoekwoorden of keywords.

Zo zit SEO content in elkaar

De focus ligt dus op de verschillende zoekwoorden, dus dan is het als eerste van belang om te weten welke belangrijk zijn voor de website waar de teksten voor zijn. Meestal wordt hier gekeken naar de diensten of producten die aangeboden worden, want daar wil je dat de bezoekers en mogelijke klanten op focussen. Het heeft echter geen nut om die zoekwoorden dan heel veel keer te benoemen in de hoop op meer clocks. De kwaliteit en functie van de tekst is hierbij van een veel groter belang. Zorg dus bij seo copywriting voor een goede balans tussen effectieve zoekwoorden en een interessante tekst om te lezen.

Zichtbaarheid doet wonderen

Al is je merk nog zo goed van kwaliteit en heb je er super veel tijd in gestoken, als je niet online zichtbaar bent dan wordt het moeilijk in de huidige maatschappij. Dit is waarom er inbound marketing ingezet wordt, een marketingvorm waarbij het grootste doel is om jouw producten of diensten zichtbaar te maken voor mogelijke klanten. De meeste (mogelijke) klanten beginnen hun zoektocht naar een product via een zoekmachine zoals Google, dat betekent dat dit ook de plek is om te starten met het verzamelen van mensen. Dat kan door middel van blogs, een goede website of het gebruik van social media kanalen. Het creëren van zichtbaarheid voor jouw product of dienst is het belangrijkste.

Gespot! Maar, wat nu?

Wanneer je je merk zichtbaar hebt gekregen bij de potentiële klant, is het natuurlijk nog wel van belang dat hier een actie uit voortvloeit. Daarom is het gebruik van call-to-action knoppen belangrijk op je website, deze sturen je bezoeker direct naar een actie toe. Bijvoorbeeld het contact opnemen met jou, of een gratis demo starten met jouw product. Na het uitproberen of het informeren, is het dan enkel nog aan jou om deze lead ook echt te sluiten en je product of dienst te verkopen!