Easy Web Search
Image default
Marketing

Wat is nu het grote verschil tussen SEO en SEA?

Wat is nu het grote verschil tussen SEO en SEA?

Het verschil tussen SEO en SEA kun je waarschijnlijk zelf al raden. SEO zorgt ervoor dat je organisch zichtbaar wordt in de zoekresultaten. Dit kost over het algemeen een hoop tijd. Bij SEA betaal je Bing of Google om je bovenaan te zetten in de zoekresultaten. Met adverteren krijg je vaak direct resultaat. De resultaten van SEO laten daarentegen vaak langer op zich wachten (vanaf ca. 6 maanden).

Wat zijn nu de overeenkomsten tussen SEO en SEA?

Zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren verschillen dus een hoop van elkaar, maar ze hebben ook een hoop met elkaar gemeen. Met beide manieren speel je in op de zoekterm of zoekvraag van de gebruiker. Het is wel belangrijk dat je rekening houdt met de kwaliteit van je content, ook wanneer je met advertenties bovenaan komt te staan. Google geeft bijvoorbeeld een kwaliteitsscore aan je website, de content die je erop hebt staan en dus ook aan je advertenties. Het bestaansrecht van Google en andere zoekmachines is juist dat de gebruiker de relevantste content voorgeschoteld krijgt. Dit is voor Google erg belangrijk.

De kwaliteit van je content is dus ook erg belangrijk.

De kwaliteit van je content is dus erg belangrijk, maar wat bedoelen we daar nou eigenlijk mee? Voor een zoekmachine is het belangrijk dat de gebruiker perfect bediend wordt. Wanneer je dus een pagina maakt en de teksten schrijft, zorg er dan dus voor dat je goed rekening houdt met de behoefte van de gebruiker.

 

Hieronder een aantal tips:

  • Let op de zoekwoorden die je gebruikt.

  • Zorg ervoor dat je inspeelt op de intentie van de gebruiker. 

  • Zorg ervoor dat je site snel en gebruiksvriendelijk is.

  • Denk aan passende afbeeldingen.

  • Houd rekening met je doelgroep.

  • Pas je advertentie af op de landingspagina van je site.

 

Wil je een uitgebreidere uitleg over SEO en SEA bekijk dan onze blog SEO of SEA wat kies jij.

 

https://pittigbakkie.nl/seo-sea/