Easy Web Search
Image default
Marketing

Het belang van conversie optimalisatie voor jouw onderneming

Je kunt nog net zoveel bezoekers op je website hebben, maar als het conversiepercentage laag is zul je daar niet veel aan hebben. Het conversiepercentage geeft aan hoeveel procent van de bezoekers daadwerkelijk verandert in klanten of leads. Als je merkt dat heel veel mensen je website bezoeken en deze vervolgens weer wegklikken zonder er iets mee te doen, is het zaak dat je aan conversie optimalisatie doet. Maar wat is het precies en hoe werkt het? Dat lees je hier!

Wat is conversie optimalisatie

Simpel gezegd is conversie optimaliseren het verbeteren van je website zodat er meer bezoekers veranderen in klanten. In het Engels wordt het ook wel Conversion Rate Optimization genoemd (CRO). Dit gebeurt door bepaalde zaken aan je website te verbeteren, maar ook door te experimenteren met verschillende soorten content.

Waar blijven bezoekers hangen?

Als je merkt dat een groot deel van je websitebezoekers de site op een bepaald punt wegklikt, dan weet je dat je naar die pagina moet kijken. Blijkbaar is die pagina niet goed geoptimaliseerd. Misschien werkt er een knop niet goed, is de volgorde van de informatie die je biedt niet slim of ziet het er gewoon niet aantrekkelijk genoeg uit. Een online marketeer kan altijd met je meekijken en je tips en adviezen geven over het optimaliseren van elke pagina binnen de customer journey. (Klik hier voor een goede marketeer)

De technische kant van conversie optimalisatie

Hoewel er gerust zaken zijn die je zelf kunt doen om de conversie te verhogen (zoals teksten een betere structuur geven, mooie afbeeldingen toevoegen, etc.) zijn er ook genoeg technische dingen waar je waarschijnlijk geen verstand van hebt. Denk bijvoorbeeld aan de vormgeving en de opzet van het menu. Als klanten deze onlogisch vinden en zo niet gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken, zullen ze ook snel afhaken. Zeker als ze de navigatie niet snappen of wanneer het bestelproces te lang duurt is dat opvallend vaak het geval.

Laat dan ook een online marketeer tevens de technische kant van je website checken, en zodanig optimaliseren dat je het je bezoekers in ieder geval zo makkelijk mogelijk maakt om de gewenste actie uit te voeren. (zoals het plaatsen van een bestelling). 

Conversie optimalisatie als onderdeel van SEO

Als je aan SEO doet kun je eigenlijk niet zonder conversie optimalisatie. De betekenis van SEO is namelijk dat je meer bezoekers trekt door hoog in de organische zoekresultaten van bijv. Google te staan, maar met conversie optimalisatie maak je van die bezoekers daadwerkelijk klanten. Het is dus zaak dat je je website zodanig optimaliseert dat die bezoekers niet alleen geprikkeld worden, maar ook gemakkelijk tot de gewenste actie over kunnen gaan. En dat is lang niet zo makkelijk als het lijkt, vandaar dat veel ondernemers daar een online marketingbureau voor inschakelen.