Easy Web Search
Image default
Verbouwen

Welke soorten dakkapellen zijn er?

Dakkapellen zijn een bijzonder goede oplossing om een ​​zolder licht en ventilatie te geven. U moet er rekening mee houden wat voor soort kamer de zolder is, bijvoorbeeld het een berging of een slaapgedeelte is. In dit artikel ga ik je alles vertellen wat je moet weten over dakkapellen.

Tips bij het kiezen van dakkapellen:

1. Let op de helling van het dak of dek. Er is een onderscheid tussen ramen voor daken met een hellingshoek tot 15º, nagenoeg vlak en met verminderde toegankelijkheid; en die voor daken tussen 15º en 90º, waar de opening en toegankelijkheid veel groter is.

2. Houd rekening met de toegangsruimte tot het raam. Het is belangrijk om te weten of u er gemakkelijk bij kunt en of u een gat heeft om het te openen.

3. Raamafmetingen zijn standaard. U moet rekening houden met de ruimte die u heeft voor het geval u een nieuwe wilt maken.

 

Welke soorten ramen zijn er voor dakkapellen?

Er zijn drie soorten dakramen. De mogelijkheden lees je hieronder.

De eerste is een draaibaar raam. Het is gemaakt met een houten structuur en afgewerkt in wit polyurethaan, dit raam wordt gekenmerkt door zijn grote weerstand tegen vocht. Het is ook de ideale optie voor bijvoorbeeld de badkamer op zolder, dankzij het 180º roterende blad, dat ook het schoonmaken vergemakkelijkt. Maakt ventilatie mogelijk zonder te openen. Het blad draait in het midden en het ene deel komt de kamer binnen en het andere gaat weg.

De tweede zijn ramen voor een plat dak. Het is ontworpen voor die kamers die een grotere bijdrage van natuurlijk licht zoeken, onder een plat dak. Ze zijn ideaal voor nieuw werk of renovatie, waarbij u kunt kiezen tussen elektrisch of vast.

En last but not least een volledig elektrisch raam. Dankzij zijn programmeersysteem biedt hij het voordeel van zijn automatische sluiting. Daarnaast heeft het een vertraging, een druk om de opening te veranderen, een regensensor en de garantie van optimale ventilatie.

Dit soort ramen hebben bepaalde kenmerken, waaronder de luchtdoorlatendheid van het raam, oftewel hoeveelheid lucht die er doorheen gaat. Het kennen van deze informatie is belangrijk bij het kiezen van een type raam.

Hoe kunt u uw zolder decoreren om het nog aantrekkelijker te maken om daar de dakkapel te plaatsen?

Zolder decoratie kan vaak moeilijk zijn, tot het punt dat je het wilt opgeven.

Wanneer u echter leert om optimaal gebruik te maken van de eigenaardigheden van dit gebied, is het resultaat een magisch en ongelooflijk verblijf.

Ons advies is dus om goed op onderzoek te gaan naar decoratie die u het gevoel geeft dat u zich daadwerkelijk in een magisch en ongelooflijk verblijf bevindt. 

Een voorbeeld van een website waar dit gemakkelijk kan zijn is pinterest. Hier worden dagelijks fantastische foto’s van dakkapellen inclusief de decoratie gepost. Wij adviseren u dus om daar zeker een kijkje te nemen om inspiratie op te kunnen doen.

 

Op maat gebouwd

Dakkapellen kunnen ook op maat gebouwd worden. Dit wordt dan traditioneel genoemd. Traditioneel is de manier zoals ze dat vroeger deden. Tegenwoordig is er ook prefab wat inhoudt dat het in de fabriek al klaar wordt gemaakt.