Easy Web Search
Image default
Auto's en Motoren

Een eigen auto kopen, huren of leasen

Een eigen auto is voor veel mensen een groot goed. Het biedt je zelfstandigheid en een ruime bewegingsvrijheid, zonder afhankelijk te zijn van anderen of van het openbaar vervoer. Maar het bezit van een eigen auto brengt ook kosten met zich mee. Hoeveel een auto precies kost, hangt van verschillende factoren af, zoals bijvoorbeeld het bouwjaar, het merk, en hoe intensief de auto gebruikt wordt. Ook kan het in de kosten veel verschil maken of je een auto zelf koopt, huurt of leaset. Maar waar moet je nu eigenlijk rekening mee houden?

Een passend vervoersmiddel

Elke situatie is anders, en daarom is het altijd verstandig om uit te zoeken welke keus in jouw situatie de beste is. In plaats van gewoonte getrouw een auto te kopen, kan het zinvol zijn eens te kijken naar de mogelijkheden van huren of leasen. Een auto huren kan een goede oplossing zijn wanneer je maar af en toe een auto nodig hebt. Heb je de auto dagelijks, of in ieder geval zeer regelmatig nodig, dan kun je beter denken aan een lease auto. Bij het leasen van een auto, blijft de wagen in bezit van de leasemaatschappij, maar wordt deze gedurende een vaste, langere termijn aan jou in bruikleen gegeven.

De leasevoorwaarden bieden duidelijkheid bij bedrijfsauto leasen

Hoe lang je de lease auto kunt gebruiken, is afgesproken en vast gelegd in het lease contract. Vaak gaat het om een periode van vier of vijf jaar, of tot een bepaalde kilometerstand is bereikt. De voorwaarden in het lease contract bieden hierover duidelijkheid. Ook staat er in het contract welke kosten voor jouw rekening zijn en welke zaken er door de leasemaatschappij worden betaald. Met het rijden in een lease auto voorkom je dus dat je voor onvoorziene kosten komt te staan.

http://www.bedrijfsautoleasendirect.nl/