Easy Web Search
Image default
Auto's en Motoren

Een lease auto voor iedere portemonnee

Lease auto’s worden vooral veel gezien in de commerciële, zakelijke branche, waar het vaak een gebruikelijk onderdeel is van het arbeidscontract. Daardoor wordt soms onterecht gedacht dat een lease auto alleen is weggelegd voor de hogere inkomens of voor bepaalde sectoren. Gelukkig is goedkoop auto leasen ook mogelijk en is daarmee een lease auto mogelijk voor iedereen en voor werknemers in elke sector. Als je geïnteresseerd bent in een lease auto, dan is het dus zeker aan te raden om je eens te verdiepen in de voorwaarden van diverse leasemaatschappijen, en deze met elkaar te vergelijken. 

Hoe werkt een leasemaatschappij

Een leasemaatschappij schaft nieuwe auto’s aan die zij vervolgens in bruikleen geven aan derden. Een lease auto blijft dus altijd in bezit van de leasemaatschappij. Dat betekent dat de auto geregistreerd staat op naam van de maatschappij en dat zij ook verantwoordelijk zijn voor alle administratieve zaken, zoals het afhandelen van wegenbelasting of het afsluiten van verzekeringen. Na het sluiten van een contract met de leasemaatschappij, het zogeheten lease contract, mag je de auto voor een vastgestelde tijd en onder bepaalde voorwaarden gebruiken. In ruil hiervoor betaal je een vaste lease prijs aan de leasemaatschappij.

Vooraf de kosten weten bij goedkoop auto leasen

Hoeveel een lease auto precies kost, is afhankelijk van verschillende zaken. Een grote auto of een duur merk, zal doorgaans een hogere lease prijs opleveren dan een kleinere auto of een goedkoper merk. Het kan echter ook zo zijn dat een leasemaatschappij prijs afspraken heeft gemaakt met een bepaalde merkdealer, waardoor een duurdere auto toch gunstig is in de lease prijs. Verder geldt er soms een eigen bijdrage in de brandstofkosten of een eigen risico bij schades door eigen schuld. De leasemaatschappij kan je een overzicht geven van de kosten van verschillende lease auto’s, zodat je een goede vergelijking kunt maken.

http://www.goedkoopautoleasendirect.nl/