Easy Web Search
Image default
Links / Index

Bedden kopen bij een luxe beddenspeciaalzaak

Luxe bedden in huis

Een bed iedereen kent het wel. Ieder huishouden heeft er minimaal 1 of 2 bedden in huis staan, of het nou in de vorm is van een ‘echt’ bed of een bijvoorbeeld een slaapbank. Een bed is een meubelstuk waarin geslapen wordt. Het bestaat uit een ledikant; de buitenkant van het bed met hierin meestal een lattenbodem voor extra comfort. Op deze lattenbodem ligt een matras met beddengoed, zoals lakens, dekens, kussen dekbed, een overtrek vaak ook een hoofdkussen. Een sprei om over het bed neer te leggen als het bed is opgemaakt om het extra netjes er uit te laten zien, dit is vaak het geval bij luxe bedden. Meestal staat een bed in een slaapkamer. Ook zitten er verschillen in slaapkamers; er is een master bedroom, dit is de grootste slaapkamer in het huis, dan zijn er ook nog kinderkamer en logeerkamers. Ook bestaan er dus bedbanken dit zijn banken die zo kunnen worden neergezet of uit elkaar geklapt kunnen worden dat het een bank wordt voor als er bijvoorbeeld niet zoveel ruimte in huis is voor een extra bed of er niet genoeg ruimte is voor een logeerkamer dan is een bedbank ideaal om als vervanger gebruikt te worden.

eenpersoons- of tweepersoonsbed

Er zijn verschillende soorten bedden; eenpersoonsbedden, tweepersoonsbedden en twijfelaars. Het is een best logische benaming er voor een eenpersoonsbed is voor 1 persoon hier kunnen eigenlijk geen twee personen op slapen dit is in ieder geval niet het meest comfortabel. Bij een tweepersoonsbed kunnen twee personen naast elkaar slapen. En een twijfelaar is een bed wat tussen een één en twee persoons bed twijfelt ook in dit bed is het mogelijk om met twee personen naast elkaar te slapen dit ligt meestal net wat knusser en bij elkaar dan een tweepersoonsbed. De afmetingen van een eenpersoonsbed zijn tegenwoordig 90cm bij 200cm. Een twijfelaar heeft een afmeting van 120cm bij 200cm. Bij een stapelbed staan de bedden op elkaar.

 

Luxe bedden zijn voor iedereen anders. De een kan een tweepersoonsbed luxe vinden of een hemelbed. Hier verschillen de meningen in van wat nou luxe bedden zijn. Ook zijn er verschillende opties bij bedden die het bed een luxe bed kunnen maken. Bijvoorbeeld door de lattenbodem elektrisch te maken hierdoor zouden het hoofdeinde en voeteneinde omhoog kunnen bewegen. Ook zijn er elektrische dekens deze zouden van te voren ingesteld kunnen worden op temperatuur. Ook dit zijn vormen van luxe bedden.

http://www.homanslapen.nl/collectie/bedden/