Easy Web Search
Image default
Internet marketing

Alles over SEO

In een kort artikel alles over SEO schrijven, dat is een uitdaging. Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: het gaat ons niet lukken om in dit artikel alles over SEO op te schrijven. Wat we echter wel kunnen doen is de belangrijkste aspecten van SEO uitlichten. Zo wordt het makkelijker voor je om te begrijpen wat SEO precies is en hoe je hoog in Google met een SEO-specialist kan komen. 

Technische SEO

Technische SEO is een belangrijke manier om je zoekpositie te verbeteren. Met technische SEO wordt je website zo geoptimaliseerd dat het voor een zoekmachine makkelijker wordt om te begrijpen wat er op de website te vinden is.

Linkbuilding

Wanneer je in een onbekende plaats bent en je weet niet waar je moet gaan eten, dan kan je dat aan bekenden in de plaats vragen. Hoe vaker ze een bepaald restaurant aanbevelen, hoe groter de kans dat dit ook echt een leuk restaurant is. Zo werkt het met SEO ook een beetje. Zoekmachines kijken hoe vaak er naar een bepaalde website verwezen wordt. Hoe meer verwijzingen, hoe beter de positie. Met linkbuilding wordt het aantal verwijzingen naar je site verbeteren.

SEA of SEO?

Het is maar een letter verschil, maar SEO en SEA zijn echt verschillende onderwerpen. Met SEA wordt je website zichtbaar gemaakt door advertenties. Met SEO wordt je website in de zoekresultaten zichtbaar. Je hoeft dan dus niets te betalen wanneer er op je link geklikt wordt. 

Hoog in Google komen: met een goede SEO-strategie lukt het je

Hoog in Google komen is voor veel bedrijven belangrijk. Het is echter niet zo makkelijk om goede resultaten bij Google te halen. Je concurrenten willen immers ook hoog in de zoekresultaten terecht komen. Hoe kan jij ervoor zorgen dat je de concurrentie te slim af bent en hoger in Google komt?

Hoger in de zoekresultaten komen vereist een strategie

Wanneer je traffic via zoekverkeer binnen probeert te halen, dan ga je voor een duurzame strategie. Immers, als je eenmaal hoog in de zoekresultaten staat, kan je zonder daarvoor te betalen veel verkeer naar je website halen. Om duurzaam resultaat te halen zal je op de lange termijn moeten denken en een strategie moeten bepalen. Hoog in Google komen doe je niet zomaar, daar heb je een plan voor nodig.

Kies voor kwaliteit

Wanneer je hoger in de zoekmachines terecht wilt komen, dan zijn er eigenlijk geen quick fixes. Natuurlijk zijn er wel trucjes die je uit kan halen, maar die leveren geen duurzaam resultaat op en kunnen op termijn zelfs tegen je werken. Het is verstandig om aan te nemen dat Google slimmer is dan jij, dus probeer niet met trucjes de slag te winnen. Zorg dat je kiest voor kwaliteit. Kwaliteit van je content en kwaliteit van je SEO-partners. Die strategie levert op termijn namelijk altijd resultaat op.

https://ralfvanveen.com/