Easy Web Search
Image default
Woning en Tuin

Waar moet je op letten als je een tweedehands steiger koopt?

Een goede, betrouwbare én een voordelige steiger kopen lijkt gemakkelijker dan het is. Zeker als je zelf weinig ervaring hebt met het gebruik van steigers. Wil je voor jezelf, als beginnend klusjesman of omdat je een eigen bouwbedrijf begint, een goede gebruikte steiger kopen? Dan is het belangrijk om te weten waar je op moet letten als je op zoek gaat naar een gebruikte steiger, zoals een tweedehands steiger van Rolsteiger.net. In dit blog geven we je een aantal goede tips om op te letten als je op zoek gaat naar een gebruikte steiger!

De hoogte van het platform en de werkhoogte zijn niet hetzelfde!

Het kopen van een geschikte steiger om te klussen is, zowel voor amateurs als voor professionals in de bouw, geen dagelijkse kost! Wie dus een tweedehands steiger wil kopen, moet een aantal zaken in het vizier houden. Een van de belangrijkste punten van aandacht bij het kopen van een gebruikte steiger, is de gewenste werkhoogte of platformhoogte van een steiger. Deze twee soorten hoogtes zijn niet hetzelfde, dus let hierop bij het kopen van een gebruikte steiger. Bij de platformhoogte – de hoogte van het platformgedeelte aan de bovenkant – moet je twee meter optellen om de werkhoogte te krijgen. Een platform mag dus best wat lager zijn als je bijvoorbeeld je dakgoot wilt reinigen met de steiger.

Welk type steiger heb je nodig?

Het type steiger dat je nodig hebt is ook een aandachtspunt. Ga je binnen aan de slag, dan heb je en kamersteiger nodig. Wil je de gevels reinigen, dan moet je een goede en stabiele gevelsteiger hebben. Verder zijn er ook nog diverse soorten rolsteigers beschikbaar. Let bij de keuze van de steiger op het gebruik ervan. Moeten er veel dakpannen of materialen op de steiger geplaatst worden? Let dan goed op de draaglast van de steiger en op de breedte van het bovenste platform

Volg de gebruiksinstructies bij het opbouwen van de steiger

Veiligheid gaat voor alles. En dat is zeker het geval met het opbouwen van rolsteigers, bouwsteigers, kamersteigers en gevelsteigers. Bouw de steiger op volgens de meegeleverd fabrieksinstructies. Heb je hier geen vertrouwen in? Laat je steiger dan door een erkende steigerbouwer in elkaar zetten!