Easy Web Search
Image default
Gezondheid

10 redenen waarom je zou moeten stoppen met roken

We weten allemaal dat roken slecht is voor onze gezondheid. Desondanks zien sommige oudere mensen het nut er niet van in om te stoppen met roken, omdat ze al zo lang roken. Het is echter nooit te laat om te stoppen met roken en uw kwaliteit van leven te verbeteren. In dit artikel delen we

10 redenen waarom je zou moeten stoppen met roken

1. Stop met roken en bescherm uw dierbaren

Als u stopt met roken, beschermt u niet alleen uzelf. Je beschermt ook de mensen om je heen, inclusief je dierbaren. Het inademen van passief roken verhoogt het risico op longkanker en hartaandoeningen met respectievelijk 24% en 25% – bij kinderen en volwassenen.

2. Stop met roken en verhoog uw levensverwachting

Het is echt nooit te laat om te stoppen met roken! Mannen die op 60-jarige leeftijd stoppen met roken, voegen drie jaar aan hun leven toe. Of je nu een levenslange roker bent geweest of maar een paar keer hebt gerookt, dit is wat er gebeurt na je laatste sigaret:

3. Stop met roken en verbeter uw conditie

Roken beperkt je conditie. U raakt gemakkelijker en sneller buiten adem, waardoor fysieke activiteiten veel moeilijker worden. Sommige rokers raken buiten adem door simpelweg de trap op te lopen

4. Stoppen zal je seksleven verbeteren

Door te stoppen met roken kun je ook je seksleven een boost geven. Stoppen met roken verbetert de bloedsomloop, waardoor de gevoeligheid toeneemt. Door te stoppen, kunnen mannen hun risico op een stijf geslachtsdeel verlagen.

5. Sigaretten weggooien kan je zintuigen verscherpen

Wanneer u stopt met roken, zullen uw reuk- en smaakzintuigen verbeteren. Dit is roken, bedekt je mond en tong met de honderden giftige chemicaliën die in sigaretten worden aangetroffen. Veel mensen die stoppen, zeggen dat dit een van de eerste veranderingen is die ze opmerken – het kan vaak binnen een paar dagen optreden.

6. Stop met roken en verbeter je uiterlijk

Roken versnelt de veroudering van het gezicht en leidt tot rimpels. Bovendien hebben rokers vaak gele nagels en verkleurde tanden. Wanneer u stopt met roken, vertragen deze processen aanzienlijk.

7. Stop met roken en ruik beter

Je realiseert je misschien niet eens dat je naar tabak ruikt als je rookt. Als je een sigaret hebt, blijft tabaksrook daarna nog lang op je kleding, haar, huid en adem hangen.

Uiteindelijk kan de geur je gewoon bijblijven, vooral als je een kettingroker bent. Zodra u echter stopt, zal dit beginnen te verdwijnen.

8. Bespaar geld door te stoppen met roken

Het is geen geheim dat roken een dure gewoonte is. De gemiddelde roker heeft 13 sigaretten per dag, wat neerkomt op 390 sigaretten per maand. Dit is gelijk aan £ 213 per maand en £ 2556 per jaar die u zou kunnen besparen door te stoppen.

9. Geef je sociale leven en zelfvertrouwen een boost door te stoppen

Alle bovengenoemde redenen om te stoppen met roken zullen ertoe leiden dat uw sociale leven verbetert . U zult zich beter voelen over uw uiterlijk en geur; daarom zult u zich zekerder voelen wanneer u in de buurt bent van vrienden, collega’s en familie.

10. Stoppen met roken geeft je een gevoel van prestatie

Ondanks alle uitstekende redenen om te stoppen met roken, weten we dat afkicken geen gemakkelijke taak is. Dit betekent echter dat de trots die je voelt nadat je succesvol bent gestopt nog meer voldoening geeft.

Conclusie? Stop met roken!

http://ikstopermee.nl