Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Zonnepanelen kopen

De prijzen voor gas en elektriciteit gaan omhoog. Je ziet je eigen energierekening al stijgen en overweegt om zonnepanelen op je huis in Weert te leggen. Maar waar moet je dan op letten bij de aanschaf? We nemen het met je door.

Je dak

Kijk eerst naar je dak of het geschikt is om zonnepanelen op te leggen. Een hoek van 35 graden is ideaal om zonnepanelen te leggen. Je kan ze het beste op het zuiden richten om de meeste zon op te vangen. Als de panelen deels in de schaduw komen te liggen, informeer dan naar een micro-omvormer of een power optimizer.      

Soorten zonnepanelen

Er zijn over het algemeen twee soorten zonnepanelen: polykristallijne en monokristallijne panelen. Het verschil zit hem niet zo zeer in kwaliteit, maar vooral in uiterlijk. Polykristallijne zonnepanelen zijn blauw en wat goedkoper. De meeste mensen kiezen echter voor monokristallijne zonnepanelen omdat deze helemaal zwart zijn en dit rustiger oogt. Ook bieden ze íets meer waar voor je geld.

Prijs

Een gemiddelde installatie van 10 zonnepanelen kost zo’n 5000 euro en verdien je terug in 7 jaar. De prijs is natuurlijk afhankelijk van het aantal zonnepanelen dat je wilt laten plaatsen. De set bestaat uit de panelen en een omvormer. Informeer voor zonnepanelen in Weert bij de gemeente of je in aanmerking komt voor subsidie. De btw van je investering à 21% kan je sowieso terugvragen. Ook zijn er speciale leningen om je huis te verduurzamen, waarbij je een lagere rente betaalt.

Hoeveelheid

Gemiddeld verbruikt een huishouden zo’n 3000 kWh per jaar. Om dit zelf op te kunnen wekken, heb je 10 zonnepanelen van 330 wattpiek nodig. Als je kiest voor zonnepanelen met een hoger vermogen, heb je minder panelen nodig (en andersom). Let hier dus op bij de aanschaf. Kijk ook naar je eigen energieverbruik. 3000 kWh is een gemiddelde, dus jouw verbruik kan hier van afwijken.

https://de-duurzame-jongens.nl/zonnepanelen-weert/