Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Alles over BHV

Wat is BHV? BHV staat voor bedrijfshulpverlening. Veel mensen denken dat BHV eigenlijk gewoon EHBO is en ze zitten er niet helemaal naast. EHBO is een onderdeel van BHV. EHBO (Eerste Hulp Bij Ongevallen) richt zich vooral op ongevallen zoals de afkorting al aangeeft. BHV is echter een stuk breder. Naast ongevallen leer je bij BHV onder andere ook hoe je evacuaties uit een gebouw moet begeleiden, beginnende branden moet blussen en hulpdiensten kunt ondersteunen op de juiste manier. Zo leer je dus een breder pakket te beheersen vergeleken met mensen die alleen maar EHBO hebben gedaan.

BHV’ers en bedrijven

Ben je iemand met een organisatie of bedrijf, en heb je minimaal één vaste werknemer in dienst? Dan moet er minimaal één persoon de aangewezen opgeleide BHV’er zijn. Er kan ook iemand de opleiding beginnen. Dat zou met slechts één vaste werknemer dus die werknemer zijn of de directeur van het bedrijf. Beiden is prima, er wordt hier geen onderscheid gemaakt wie in het bezit van een diploma moet zijn.

BHV Cursus Limburg

Een BHV Cursus Limburg kun je ook buiten Limburg vinden. Ben je dus op zoek naar een andere provincie dan BHV Cursus Limburg, zoek dan gewoon naar iets in je buurt. BHV cursussen zijn relatief goed te bereiken, omdat bedrijven het nodig hebben. Je bent als BHV’er wel verplicht om elk jaar een herhalingscursus te gaan doen. Dit is niet alleen om je geheugen op te frissen, maar ook om nieuwe technieken en regels door te geven. Deze kunnen tenslotte elk jaar veranderen.

Wat kost een BHV cursus?

De gemiddelde BHV cursus kost tussen de 200 en de 250 euro. Naast een BHV cursus kun je vaak ook onderdelen volgen zoals EHBO of reanimatie. Ook voor een Code 95 certificaat, een certificaat dat je nodig hebt als je beroepsmatig met een voertuig wilt rijden, kun je vaak terecht bij soortgelijke bedrijven die ook BHV cursussen aanbieden. Met regelmaat worden BHV en Code 95 namelijk ook samengevoegd en aangeboden als een pakket dat iets goedkoper is. Geen interesse in een hele dag cursus en ook nog eens geld uitgeven? Er zijn ook opties om online een certificaat te behalen. Dit kost zo’n 60 euro.

https://eurotransportcollege.com/bhv-cursus-limburg/