Easy Web Search
Image default
Gezondheid

Zoek je een comfortabele feedingpillow? De voordelen op een rijtje!

Borstvoeding aan je baby geven is een van de beste manieren om te zorgen voor een goede levensstart. In borstvoeding zit qua voedingsstoffen, mineralen en vitaminen alles wat je kleintje nodig heeft. Toch kiezen veel vrouwen direct voor de fles, omdat borstvoeding geven niet altijd prettig is. Gelukkig is er een remedie om tóch comfortabel de borst te kunnen geven: de feedingpillow. Een feedingpillow is letterlijk vertaald een voedingskussen dat armen, benen en/of de rug en nek ondersteunt tijdens de voedingsmomenten. Zo kun je als vrouw relaxed en krampvrij de borst geven aan je kleine pareltje. Zonder dat je handklachten, rug- of schouderklachten krijgt doordat je te lang in dezelfde houding zit of ligt

 

Ook de baby heeft baat bij een feedingpillow

Feedingpillows hebben naast de ondersteuning die ze bieden aan de zogende moeder nog meer voordelen. Zo kun je het voedingskussen ook prima gebruiken om tegelijk je kindje op te leggen. Een feedingpillow heeft namelijk een dusdanige lengte die dit mogelijk maakt. Zo profiteert de baby mee van het gemak van een borstvoedingskussen.

 

Andere toepassingen van borstvoedingskussens

Het gebruik van een ergonomisch voedingskussen is niet alleen van belang gedurende het voeden. Als zwangere vrouw is een ondersteunend ook ideaal om een goede nachtrust te kunnen maken. Daarom zijn er veel zwangere vrouwen die een feedingpillow kopen om in bed de juiste lighouding aan te kunnen nemen. Door het voedingskussen zo neer te leggen dat de buik, benen en/of andere lichaamsdelen goede ondersteuning krijgen, maak je tijdens de negen maanden zwangerschap ’s nachts een veel betere nachtrust! Naast de functie als slaaphulp, heb je na de zoogtijd van je kind ook nog iets aan het borstvoedingskussen. Zo kun je deze in de box van je kleintje neerleggen, zodat de baby er lekker op of tegenaan kan liggen. Of je legt het voedingskussen op de bank neer. Dan kun je – als je Netflix kijkt of aan het computeren bent – lekker relaxed en ontspannen op de bank zitten.