Easy Web Search
Image default
Sport

Zo ziet de tas van een atleet eruit

Op de luchthaven van Schiphol staan de Nederlandse atleten met hun bagage klaar om naar de Olympische Spelen van Tokio 2020 te gaan. De Spelen worden gehouden van 23 juli tot 8 augustus 2021. Niet alle atleten vertrekken op hetzelfde moment. Zo vertrekken de judoka’s eerder dan de klimmers, omdat de competitie van het judo zich in de eerste week afspeelt.

Felgekleurde bagage

Opvallend zijn de koffers van de atletiekgroep. De atleten vallen op in de menigte met hun felgekleurde oranje koffers en de rood-wit-blauwe ritssluiting. In Tokio wachten de atleten gezamenlijk op hun koffer. Dat is een behoorlijke klus wanneer vrijwel alle koffers identiek zijn. In de wachtrij op het vliegveld vermaken de Duitse sprintsters Gina Lückenkemper en Rebekka Haase zich wel. Zij zijn tenslotte al twee jaar elkaars kamergenoten. 

Trainingstools

De Amerikaanse klimster Kyra Condie moet nog beginnen met het inpakken van haar koffers. Dat is geen probleem, omdat de kwalificatie voor de vrouwen pas op 4 augustus begint. Helaas past haar geliefde kat Pepper niet in haar koffer. Wat neemt Condie allemaal mee? Haar bagage bestaat uit zes paar klimschoenen, vier paar sneakers, vier shirts, drie tops, twee broeken en één pet. Met het oog op de trainingstools gaat ook nog haar hangboard mee met een massageroller en een sportmat. Het hangboard is een handige opwarmer om met haar eigen lichaamsgewicht haar vingers te trainen. Tevens heeft de klimster aan huidverzorging gedacht. Want pakken sporttape, pleisters en crème zijn absoluut onmisbaar. Het proteïnepoeder, de energiedrankjes en een pot met noten gaan allemaal mee. Overige items gaan ook mee waaronder twee hoofdtelefoons en maar liefst vier thermosflessen. Aan de nodige reserves is dus ook gedacht. 

Niet alleen bij sportklimmers, maar ook bij judoka’s gaan trainingstools mee in de tas. Daar waar een hangboard voor klimmers van wezenlijk belang is, is voor judoka’s een gripband onmisbaar. De stof is gemaakt van een echt judopak, waardoor de grip wordt nagebootst die je tijdens een echte wedstrijd hebt. Ook de uchi komi grip tool is belangrijk, omdat je daarmee spiergeheugen opbouwt voor worpen. Meer herhaling – een uchi komi – betekent doorgaans een beter spiergeheugen en daarmee een verbetering van de nauwkeurigheid van de worp.

Wil jij ook een judotas of judopas kopen? Kijk dan eens op https://www.ippon-shop.nl/