Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Welk rijbewijs heb je nodig voor welke aanhanger?

De meeste mensen in Nederland zijn wel in het bezit van rijbewijs B. Hiervoor leg je examen af bij het CBR. Wanneer je dit rijbewijs hebt behaald mag je dus autorijden. Daarnaast is het ook mogelijk om te rijden op een bromfiets, scooter, speed-pedelec. Ook kun je gebruik maken van een aanhangwagen tot een gewicht van 750 kilo. Hieronder leggen wij je uit, welk rijbewijs je nodig hebt, voor welk voertuig.

Rijbewijs B+ (code 96)

Wanneer je in het bezit bent van het rijbewijs B in combinatie met ‘code 96’, mag je met de auto: iedere aanhangwagen trekken, mits het gewicht van de auto en de aanhangwagen samen niet meer dan 4250 kilo wegen. (lege gewicht + laadvermogen). Zo kunt u altijd een auto ambulance huren Limburg, wanneer je bij pech (of een andere reden natuurlijk) een ander voertuig wilt vervoeren. Deze aanhanger maakt het vervoeren van andere voertuigen gemakkelijk, door opstaande randen.

Rijbewijs BE

Heb je rijbewijs BE, dan mag je met de auto: een aanhangwagen van maximaal 3500 kilo (lege gewicht + laadvermogen) achter je auto gebruiken. Onder enkele speciale voorwaarden zou je ook een aanhangwagen of oplegger met een gewicht van meer dan 3500 kilo (lege gewicht + laadvermogen) mogen gebruiken achter je auto.

Zo kun je altijd een auto ambulance huren Limburg, wanneer je bij pech (of een andere reden natuurlijk) een ander voertuig wilt vervoeren. Deze aanhanger is erg gebruiksvriendelijk, omdat je door de hoge randen, de auto makkelijk kunt vastzetten.  

Wanneer je rijbewijs BE voor 2013 hebt gehaald, dan gelden er andere regels. De regels zijn verandert op 19 januari 2013. Als dit bij jou het geval is, mag je gebruik maken van elke aanhanger of oplegger. Toen zat er geen maximum aan het gewicht en het laadvermogen. Wanneer je een hoger gewicht vervoert, moet je er wel op letten dat de trekhaak van je auto dit gewicht aan kan.

https://autoverhuurdemulder.nl/autoambulance-huren-limburg/