Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Zo onderhoud je een rieten dak

Over het algemeen hebben de meeste huizen in Nederland een dak gemaakt van dakpannen, pvc of bitumen. Vroeger waren de meeste daken gemaakt van riet. Tegenwoordig komt dat een stuk minder vaak voor. Toch zijn er nog een aantal huizen te vinden die wel nog een rieten dak hebben. Er zijn verschillende redenen voor deze keuze. In dit artikel worden de voor en nadelen aan elkaar afgewogen. Er zijn verschillende aspecten die invloed kunnen hebben op de keuze. Hierbij moeten de kosten en de levensduur van het dak in consideratie worden genomen. Ook wordt er natuurlijk gekeken naar het uiterlijk van het dak. Het oog wil ook wat. 

De voornaamste reden voor het kiezen voor een rieten dak is dat het simpelweg erg mooi oogt. Veel mensen beweren dat een rieten dak veel invloed heeft op het algemene uiterlijk van een huis omdat ze het gewoonweg erg mooi vinden. Als het riet goed verzorgd wordt kan het erg lang mee gaan. Denk hierbij aan gemiddeld 40 jaar. Bij het aanleggen van een rieten dak is het aan te raden om een goed rietdekkersbedrijf Zuid-Holland in te schakelen. Deze hebben vaak een ervaren rietdekker die precies weet hoe het dak geplaatst moet worden. Er is een kans dat het enige tijd duurt voordat de rietdekkers aan de slag kunnen. Er zijn er niet erg veel te vinden in Nederland en ze hebben het het grootste deel van het jaar erg druk. Schakel ze dus op tijd in. 

Het grootste nadeel van een rieten dak is dat het veel onderhoud nodig heeft. Deze soort daken zijn erg gevoelig en goed onderhoud bepaald hoe lang het dak mee kan gaan. Zo moet er om de zoveel jaar gereinigd worden door de algen en de mossen uit het dak te verwijderen. Als het niet goed wordt onderhouden gaat het minder lang mee. 

http://www.rietwerk.nl