Easy Web Search
Image default
Mode en Kleding

Waar je rekening mee moet houden bij het uitkiezen van een bruidsjurk

De bruidsjurk is ontzettend belangrijk op de trouwdag. Alle gasten kijken reikhalzend uit naar wat de bruid aan heeft op haar grote dag. De trouwjurk wordt dan ook druk becommentarieerd en gecomplimenteerd. Misschien droom je van de trouwjurk die een actrice droeg in je favoriete film of ben je nog hopeloos op zoek, niet wetend welke kleur of vorm te kiezen. In beide gevallen zijn er zaken waarmee je rekening moet houden voor je een bruidsjurk koopt. Als je deze tips volgt, blaak je van zelfvertrouwen op je huwelijksdag.

Stem de look van de jurk af op de locatie

Niet elke jurk pas bij elke locatie. Trouwen op het strand vraagt bijvoorbeeld een ander soort bruidsjurk dan trouwen in de sneeuw. Als je heel klassiek trouwt, met een traditionele ceremonie en een formele receptie kan je kiezen voor een klassieke stijl. Die vind je in de A-lijn of bij de baljurken of de ‘prinsessenjurken’. Trouw je op het strand, kies dan voor een jurk die past bij feestelijke teenslippers. Draag zeker geen sleep. Zand en fijne materialen gaan echt niet samen. Trouw je daarentegen in een tuin dan kan je strapless of een lichte jurk overwegen.

Sta voor alle jurken open

Ook al weet je hoe de perfecte jurk er moet uitzien, hou alle pistes open en bekijk alle jurken met een open ingesteldheid. Helaas is het model van de jurk die jou het mooiste staat afhankelijk van je figuur. Gelukkig zijn er voor elk figuur geschikte bruidsjurken waaruit je kan kiezen zoals de baljurk, de zeemeermin, de A-lijn, de fit and flare…

Ook de keuze van de stoffen is bepalend. Je zou ervan schrikken hoe zwaar een trouwjurk kan wegen. Heb je het gauw warm en wil je je vrij kunnen bewegen, dan is het niet de beste keuze om een jurk met veel lagen of een model gemaakt uit taftzijde te kiezen.

Kies niet zomaar een kleur

Tegenwoordig heb je trouwjurken in alle kleuren. Ga je voor groen of rood, dan is de keuze wel redelijk beperkt maar verder heb je een uitgebreid gamma aan roze of blauwtinten. Ook als je kiest voor wit is de kous niet onmiddellijk af. Er is namelijk crème, ivoor, champagne, gebroken wit, platina. De ene kleur neigt meer naar het wit, de andere naar beige. Het belangrijkste is dat je huidskleur past bij de kleur van je trouwjurk. Denk ook aan de kleur van je schoenen, het bruidsboeket, en het bruidskostuum van je verloofde. Die moeten ook passen bij jouw bruidsjurk.

Waarom geen twee bruidsjurken?

Een echte trend is het ondertussen: uitpakken met twee jurken op je trouwdag. Overgewaaid vanuit Hollywood is nu ook de ‘gewone’ vrouw gevallen voor dit concept. Het was Kim Kardashian die de trend zette op haar huwelijk met Kanye West en twee opvallende jurken droeg: een brede jurk van Givenchy en een mini-jurk van Balmain. Nadien zagen we de trend opnieuw bij Poppy Delevigne. Zij koos voor een jurk van Chanel en één van Pucci. Keira Knightley pronkte op haar grote dag in een jurk van Chanel en van Valentino Couture. Royal Kate Middleton wisselde haar prachtige jurk van Alexander McQueen ’s avonds om voor een comfortabele jurk.

Hollywoodsterren en royals beschikken doorgaans over een uitgebreider budget voor het huwelijksfeest dan de doorsnee vrouw. Toch is het de moeite waard om eens een kijkje te nemen op JJ’s House en te kiezen voor twee goedkopere jurken waarvan je één achteraf nog kan dragen, in plaats van één trouwjurk die na de grote dag voor eeuwig in de kast blijft hangen.

https://www.jjshouse.com/nl/