Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Zo lijkt je badkamer stukken groter

Een belangrijke ruimte van je huis is de badkamer. Het is waarschijnlijk de eerste ruimte waar je ’s ochtend vanuit je slaapkamer naartoe wandelt. Maar als je niet zo’n grote badkamer hebt, moet je keuzes maken. Wordt het een extra wasbak of een inloopdouche zonder douchedrempel?

Eén of meerdere wasbakken

Een extra wasbak is zeker het overwegen waard als meerdere gezinsleden rond hetzelfde tijdstip moeten opstaan, al moet je wel wat ruimte inleveren. Niemand wil eerder zijn bed uit om alleen even zijn tanden te poetsen, dus dat neem je vast op de koop toe. Wanneer je kiest voor meerdere wasbakken, dan hoort daar ook een grotere spiegel bij. Dit kan juist goed uitpakken, want door de spiegel oogt je badkamer groter.

Douche of bad

Waarschijnlijk het grootste dilemma bij het kiezen van een badkamer: ga je voor een bad of een douche? Heb je een kleine badkamer, dan zal de keuze al snel vallen op een douche. Je kunt de badkamer groter laten lijken door glazen douchewanden en een lage douchedrempel te gebruiken. Kies je een bad, dan is een bad op pootjes de beste optie.

Gebruik hoeken en gaten

Wanneer je badkamer klein is, moet je natuurlijk maximaal gebruik maken van de ruimte die je wel hebt. Hoekjes zijn uitermate geschikt om een kastje te plaatsen of plankjes op te hangen. Een hoekbad kan een uitkomst zijn als je graag een bad wilt. Ga je voor een douche, dan kan een douche met douchedrempel ook in een hoek.

Ga voor hangende objecten

Heb je een kleine badkamer? Dan zorgen hangende elementen ervoor dat je badkamer iets groter uitziet. De tegelvloer wordt dan namelijk niet onderbroken, waardoor de lijnen mooi door lopen. Ga in dit geval voor een hangtoilet en kastjes die u aan de muur kunt ophangen.

https://waterkeringdouche.nl/