Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Plezier op de werkvloer

Het wordt vaak onderschat, hoe belangrijk het is dat mensen op de werkvloer ook plezier ervaren. Het doel is vaak gericht op meer productie draaien. Maar, juist met dat doel voor ogen zou er ook aandacht moeten zijn voor plezier op de werkvloer. Immers medewerkers die het fijn hebben, zijn loyaler en zorgen ook voor een goede productie.

5s methode

Wil je plezier en een goede productie hebben? Dan betekent het ook, dat je de werkplek goed moet organiseren. Want, juist een goede overzichtelijke veilige werkplek, zorgt ervoor dat je fijn kunt werken. In een overzichtelijke plek is het makkelijker om bijvoorbeeld eens uit te proberen hoe je zo snel mogelijk (en goed) een productie kunt draaien. Het kan voor medewerkers ook leuk zijn, om eens uit te proberen om zoveel mogelijk te produceren.

Natuurlijk doe je dat niet altijd, maar een overzichtelijke werkplek is sowieso wel altijd fijn. Dat krijg je voor elkaar met bijvoorbeeld de 5s methode. De 5s methode staat voor: scheiden, schikken, schoonmaken, standaardiseren en standhouden.

Teamgevoel

Met de 5s methode heb je een begin, maar het is natuurlijk niet alles. Het is bijvoorbeeld ook leuk om een keer een teamuitje te hebben. Zo leren collega’s elkaar immers van een andere kant kennen. Maar, het is niet zo dat je alleen met teamuitjes, zorgt voor een teamgevoel.

Een teamgevoel krijg je ook door ervoor te zorgen dat collega’s elkaar helpen. Stimuleer dit gedrag en spreek mensen erop aan, als ze er de kantjes vanaf lopen of als je merkt dat iemand negatief de sfeer beïnvloed. Geef de vaste medewerkers daar ook verantwoordelijkheid in. Niet door ze politieagent te laten spelen, maar wel door ze te stimuleren om er een fijne werkplek van te maken.

Een beetje geinen mag, als ze maar weten dat als het ertoe doet, er gewoon goed gewerkt moet worden. Het is dus een kwestie van balans.

https://ezfactory.nl/5s-methode/