Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Zo kom jij weer in shape na de feestdagen!

In december wordt er altijd veel gefeest, gegeten en natuurlijk genoten. Door de vele feestmaaltijden en weinig beweging kan het natuurlijk zo zijn dat je in december bent aangekomen. Je eet meer, je let nauwelijks op je voeding en je beweegt veel minder. Natuurlijk wil je die extra kilo’s kwijtraken, weer in je ritme komen en je goed voelen. Wil jij weer helemaal in shape komen in deze drukke feestdagen? Met onderstaande tips ga jij voorbereid het nieuwe jaar in!

Nieuwe doelen stellen

Het draait allemaal om balans als je op gewicht wilt blijven. Als je de ene dag iets minder gezond of gezonder eet, kun je dat meestal de volgende dag goedmaken. Dan is er niets aan de hand. Maar als je een paar dagen je gemiddelde calorie-inname overschrijdt, kom je aan. Zeker als je niet meer sport. Dan gaat de wijzer op de weegschaal natuurlijk wat omhoog. Stel nieuwe doelen om ze te bereiken. Er is niets motiverender dan het hebben van een doel waar je aan wilt werken. Dit doel hoeft niet groots te zijn, zolang het je maar motiveert. Het moet ook een realistisch doel zijn. Bijvoorbeeld eerder opstaan, kilo afvallen, een bepaalde oefening onder de knie krijgen of sterker worden. Blijf je doelen verfijnen om gemotiveerd te blijven.

Gezondheid staat voorop

Na een maand van heerlijke maaltijden en lekkernijen is het niet alleen tijd om in vorm te komen, maar ook om weer in balans te komen. Wanneer je weer gaat sporten, dien je een uitgebalanceerd dieet te kiezen. Kies voor pure en gezonde producten en vermijd zoveel mogelijk suikerhoudende producten. Zo voorkom je een opgeblazen gevoel en kun je veel comfortabeler sporten. Zorg er ook voor dat je voldoende drinkt, minimaal twee liter per dag. Zo verwijder je afvalstoffen sneller uit je lichaam. Het maken van een gezond eetschema kan hierbij erg raadzaam zijn. Een gezond eetschema kan jou erbij helpen om weer in je ritme te krijgen en het kan ervoor zorgen dat je ook in het juiste ritme blijft. Een gezond eetschema bevat gerechten die vol zitten met goede voedingsstoffen.

https://eetschema.net/