Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Steeds minder ruimte om te bouwen

Het is duidelijk dat door de grote krapte en toenemende immigratie er steeds meer huizen nodig zijn. Eén van de oplossingen om dit voor elkaar te krijgen is “gewoon” bijbouwen en een woonruimte voor iedereen te regelen. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, want er is steeds minder ruimte om te bouwen. De balans verdwijnt langzaam en we moeten verplicht steeds meer groen inruilen voor nieuwe woonwijken, of stadszicht voor hoogbouw. Toch zijn er wel een paar manieren om aan een woning te komen, of je deze nou wilt kopen of bouwen.

Wachten

Het klinkt misschien idioot, maar wachten is één van de opties. Het is namelijk zo dat de woningmarkt hoe dan ook gaat dalen op een gegeven moment. Ook krijgen mensen al minder kinderen en is de prognose dat we uiteindelijk achteruit zullen gaan met het totaal aantal mensen op de planeet. Goed voor het milieu en de woningmarkt natuurlijk, maar het is maar de vraag tot wanneer je dan moet wachten. Heb je haast, dan is dit dus niet echt een goede oplossing.

Geld versus afstand

Wil je toch perse nu een oplossing vinden en een huis krijgen, dan heb je niet echt een andere optie dan geld neerleggen. Veel geld zelfs. Het enige dat je hieraan kunt doen is een opknapper zoeken en zelf veel werk aan een woning gaan verrichten, of flink compenseren met de afstand. Hoewel de prijzen door heel Nederland gigantisch gestegen zijn, zijn er wel goedkopere opties bij rustige gebieden vergeleken met alles dat stedelijk is. Wil je perse stedelijk zitten en goedkoper wonen, dan moet je misschien inleveren op je ruimte en jezelf tevreden stellen met een klein appartement.

Architects Amsterdam

Zo worden er op meerdere plekken (Eindhoven en Utrecht bijvoorbeeld) moderne hoogbouwprojecten aangelegd. Deze moderne hoogbouw is vaak rijk in groen en sociale voorzieningen, en worden gezien als “oplossingen” van de toekomst. Wil je zelf iets laten bouwen dan kun je terecht bij architects Amsterdam. Het voordeel van lokale mensen zoals architects Amsterdam is dat zij goed bekend zijn met de problematiek (zoals ruimtegebrek) in een specifieke stad. Hierdoor kunnen ze verder kijken en anticiperen op hoe jij toch iets kunt laten bouwen zoals je voor ogen hebt, zonder al te veel in te leveren.

https://basvogelpoel.nl/