Easy Web Search
Image default
Sport

Hoe word je yoga docent?

Yoga wordt steeds populairder. En zo zijn er ook steeds meer yoga opleidingen te vinden. Je kan opleidingen vinden in allerlei stijlen en vormen. Je kan kiezen voor een intensieve opleiding van zo’n drie weken, een weekend opleiding gespreid over een of meerdere jaren of je kan tegenwoordig ook kiezen voor een online yoga opleiding. Wil jij yoga docent worden, en vraag je je af wat voor soort opleiding het beste bij jou past? Lees in deze blog meer over de verschillende opleidingsvormen en laat je informeren.

Intensieve yoga opleiding

Een intensieve yoga opleiding bestaat uit 200 tot 300 uur en kenmerkt zich door een erg intensief schema. Dagelijks beoefen je 2 tot 4 uur yoga en verder volg je lessen en workshops. Ook eten en slapen doe je samen met je medestudenten. Een intensieve yoga opleiding is ideaal voor wie zo snel mogelijk zijn of haar diploma in handen wil hebben. Ook is dit een goede manier om volledig in de yoga levensstijl te duiken. Je kan je in deze paar weken volledig focussen op yoga zonder afgeleid te worden door de buitenwereld. Je kan deze opleidingsvorm over de hele wereld vinden. De meest populaire plekken zijn Costa Rica en Bali, maar ook in Nederland kan je deze opleidingsvorm vinden. De prijzen zijn erg uiteenlopend. Zo kan je in India al voor een kleine duizend euro een opleiding volgen en betaal je op sommige plekken bijna tien duizend euro voor een opleiding.

Langdurige yoga opleiding

Als je wat langer de tijd nodig hebt om alles te verwerken of je hebt niet de mogelijkheid om er een paar weken tussen uit te gaan, dan kan je kiezen voor een langdurige yoga opleiding. Je kan verschillende opleidingen vinden in deze vorm. Zo heb je halfjarige opleidingen, een jarige opleidingen en zelfs vier jarige opleidingen. Je komt tijdens deze opleidingen in de weekenden samen met je medestudenten. Dit kan eens per week zijn of eens per maand. Je bespreekt in het weekend een bepaald onderwerp en kan dan in de komende week of weken zelf met dit onderwerp aan de slag gaan. Zo kan je rustig aan alle informatie leren die je nodig hebt om een goede yoga docent te worden.

Online yoga opleiding

Je hebt tegenwoordig ook de optie je yoga opleiding volledig online te volgen. Vooral in deze tijd is het natuurlijk ideaal als je voor je opleiding helemaal de deur niet uit hoeft te gaan. Een online yoga opleiding duurt vaak een aantal weken en zal zo ongeveer dezelfde inhoud hebben als een in person opleiding. Als je een online opleiding volgt heb je wel wat meer zelfdiscipline nodig, maar je hebt dan wel meer vrijheid om je eigen studie en training uren in te vullen. Gedurende de online opleiding zal je online samen komen met je mede studenten. Zo heb je tijdens de opleiding toch nog het groepsgevoel. Een voordeel van een online opleiding is dat deze over het algemeen een stuk goedkoper is dan een in person opleiding.